Ničić: Moguća saradnja sa SNS-om

Na lokalnim izborima u Zaječaru glasalo je ukupno 43,2 odsto građana. Prema preliminarnim rezultatima za izborni dan CRTA posmatračke misije «Građani na straži», najviše glasova osvojila je lista grupe građana «Boško Ničić – Pokret za Krajinu» 31,9 odsto (7.355 glasova).
Posle Boška Ničića, najviše glasova dobila je lista Aleksandar Vučić «Brže, jače, bolje» 30,82 odsto (7.105), lista «Dr Nenad Ristović – Pobeda za naš grad – Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka, Liberalno demokratska partija, Nova stranka» 16,78 odsto (3.869) i lista Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija 9,29 odsto (2.142). Sve ostale liste su ispod cenzusa: Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Milan Krkobabić» (2,42% – 558), grupa građana «Dosta je bilo – Saša Radulović» (2,41% – 555), «Saša Mirković – Istrajno i časno za život» (1,96% – 451), Dveri-DSS-Vlaška narodna stranka (PNR) (1,55% – 357) i Srpska radikalna stranka – Dr. Vojislav Šešelj (1,23% – 283).  Nevažećih listića je bilo ukupno 1,65 odsto (380). 
Izborni dan u Zaječaru obeležen je različitim nepravilnostima na 17 biračkih mesta. Na biračkim mestima 47 i 2 prilikom zatvaranja biračkog mesta utvrđena je nepravilnost u vidu logičko-računskih neslaganja. Takođe,  na biračkim mestima 4 i 60 predsednici biračkih odbora nisu hteli da potpišu Zapisnik o radu biračkog odbora. 
Tokom procesa glasanja zabeležene su nepravilnosti proceduralne prirode poput neproveravanja identiteta birača, nekorišćenja UV lampe i nevidljivog spreja na biračkim mestima 35, 36, 38, 44, 53 i 67, zatim upotrebe mobilnog telefona na biračkom mestu 12 i vođenje kampanje na manje od 50 metara od biračkih mesta 5, 37 i 61. Zabeleženi su i slučajevi da su pojedini članovi odbora na biračkim mestima 36, 37, 56 i 59 vodili paralelne evidencije birača koji su glasali uporedo sa zvaničnom evidencijom u biračkom spisku, dok je na biračkom mestu 50 ceo dan radio birački odbor u nepotpunom sastavu. 
S druge strane, atmosferu van biračkih mesta obeležilo je prisustvo većeg broja osoba koje su se okupljale ispred biračkih mesta, koje su bile u kontaktu sa pojednim članovima biračkih odbora i pratile ko je izašao na glasanje. Takođe, u Zaječaru je primećen i veći broj vozila bez registarskih tabilica kao i sa tablicama iz Raške, Kosovske Mitrovice, Negotina i Bora.
Prilikom pokušaja da zabeleži aktivnosti ispred štaba Srpske napredne stranke gde se okupio veći broj ljudi i vozila sa registarskim tablicama iz Raške, Kosovske Mitrovice, Negotina i Bora, nekoliko mladića je nasrnulo na CRTINOG posmatrača, oteli mu telefon i izbrisali fotografije uz povike «Samo nemoj da nas slikaš i nećeš imati problema». CRTA je o ovom incidentu obavestila policijsku upravu Zaječar.
Da bi se govorilo o kvalitetu celokupnog izbornog procesa, ne može se posmatrati samo izborni dan već i predizborna kampanja koja je prethodila izbornom danu. CRTA će nastaviti da prati post izborni proces i dati svoju ocenu o kvalitetu izbornog procesa nakon proglašenja konačnih rezultata.