Zaječar: Do 16 časova glasalo 29 odsto građana, uočene nepravilnosti

Do 16 časova na lokalnim izborima u Zaječaru glasalo je ukupno 29 odsto građana saopštila je CRTA posmatračka misija «Građani na straži».
Na ukupno 13 biračkih mesta su zabeležene ozbiljnije nepravilnosti poput glasanja bez utvrđivanja identiteta birača, zatim slučajevi da pojedini članovi biračkih odbora vode paralelne evidencije birača koji su glasali pored evidencije u biračkom spisku, kao i vođenje kampanje na manje od 50 metara od biračkog mesta. Primećeno je i okupljanje grupa ljudi ispred pojednih biračkih mesta koji su u komunikaciji sa članovima biračkih odbora.
Ekipa Istinomera primetila je u gradu i Zorana Milojevića Zelju koga su mediji ranije dovodili u vezu sa brojnim incidentima na biračkim mestima širom Srbije. 

U Zaječaru pravo glasa ima 53.288 građana, a na izborima učestvuje devet izbornih lista i grupa građana. Bira se 50 odbornika.
Do 16 časova na lokalnim izborima u tom gradu glasalo je ukupno 29 odsto građana saopštila je CRTA posmatračka misija „Građani na straži“. Posmatrači CRTA raspoređeni su na svih 69 biračkih mesta, dok mobilni timovi prate izborni dan van biračkih mesta.
Lokalni izbori za odbornike Skupštine grada Zaječara i skupština opština Vrbas, Odžaci, Kovin i Kosjerić. U Kovinu i Kosjeriću izbori su redovni, dok su izbori u Zaječaru, Vrbasu i Odžacima vanredni.