Jovo Bakić: Ne plašim se da kažem – država nam je deo mafije

Ako država reaguje na ubistvo mafijaša sa idejom da će štititi državu od očigledno suprotne mafije, onda to znači da je država deo mafijaške strukture.

„Ako je već neko nameštao oružje blizu premijerove kuće u nameri da ga ubije, zar ne bi bilo logično da se tu postavi zaseda i da se ti ljudi čekaju? U tom smislu meni se to čini kao nameštaljka iz premijerovog okruženja da bi se skrenula pažnja sa drugih stvari“, kaže u intervjuu za Istinomer Jovo Bakić, docent na Filozofskom fakultetu u Beogradu. 

“Premijer može sada da kaže da sam ja jedan od njegovih mrzitelja, ali ne radi se o tome. Prosto je pitanje da li imamo državu ili ne? Ako je imamo, sa tim nalazima se ne izlazi u javnost dok se zlikovci ne pohapse. Ako je nemamo, vrlo je verovatno da je mafija ima“. 
Istinomer: Na koju mafiju mislite? 
Bakić: Mislim na to da su izabrani predstavnici ovog naroda predstavnici jedne skrivene strukture. Ako država reaguje na ubistvo mafijaša sa idejom da će štititi državu od očigledno suprotne mafije, onda to znači da je država deo mafijaške strukture. 
Istinomer: Da li je teško izgovoriti te reči? Da je država deo mafijaške strukture? 
Bakić: Meni je bilo teško kada sam to shvatio, a da izgovorim nije mi teško. Ako se mi plašimo da izgovorimo ono do čega smo došli upotrebljavajući zdrav razum, onda sa nama nešto nije u redu. Idite do vraga, i vi i vaši državni udari i vaša zastrašivanja. Ne pristajemo na to i to ne dopuštamo jer smo ponosni građani ove zemlje. U slučaju da on (Aleksandar Vučić) zaista želi da se obračuna sa mafijom, njemu zaista život može da bude ugrožen, ali mi to do sada i nismo baš videli.
Istinomer: Ali ovih dana čitamo vesti da mu život jeste ugrožen. 
Bakić: To su glumatanja jer ova čitava država jeste jeftini cirkus u kome glume rđavi klovnovi. Najrđaviji klovn je predsednik Vlade.