Iz pobede u pobedu

Hvala bogu da neko sa strane, pa bio to OEBS, kad nema opozicije, a mediji su preslobodni, dovodi u sumnju pobede vlasti.
Gospodin Vučić Aleksandar beše u Žagubici, Homolje, istočna Srbija, gde pustio u rad banderu, dobro, nekoliko bandera. Tom prilikom tamo, ljudima i kraju, obeć’o da će od  juna sledeće godine imati kao pista čist put od svih 25 kilometara… 
*
Aleksandar Vučić u poseti Žagubici / Foto: Fonet

To ne bilo sve, još obeć’o: Sad će biti veliko povećanje, tako da očekujem u januaru apsolutni rekord što se tiče visine plata u Srbiji, zajedno zbrojeno privatni i javni sektor. Biće povećana lična primanja policajcima i učiteljima, nastavnicima i društvenim radnicima, socijalnim radnicima i onima koji imaju najniže plate u pravosuđu, iako, kako se požalio, ne odobravaju oni koji bi trebalo da nas pomažu. Ali, tu je on, te penzioneri i radnici, u svakom slučaju, mogu da se nadaju boljitku, i samo će da imaju više, nikako manje. 

To ne bilo sve, odmah i potom RTS javio da je Vučić gospodin otvorio dušu rimskoj „Republici“, kao mladi, liberalni i evropski orijentisan političar iz Srbije. Tu mladi, liberalni i evropski orijentisani lider poručio da napetost na Zapadnom Balkanu najveća od ratova 90-tih, ali, da svi moramo da prekinemo sa neprijateljstvima u ime budućnosti, eto, kad je on pokrenuo fiskalnu konsolidaciju, niko mu nije verovao, danas sve stabilno, danas sve raste, tako da nas samo mir može spasiti… Da se doda da u „SNS Informatoru“, Vučić gospodin poručuje da ćemo se boriti i raditi marljivo, te da bi RTS, ako je javni servis, i to trebalo da metne u najvažnije vesti.
Da se javi da Nikolić Tomislav gospodin, posle rakije, počeo da proizvodi i vino. Prvi put prošle godine proizveo vino, muskat otonel i šardone, šardone bolje ispao, ove godine očekuje da će to biti muskat otonel. Bilo bi više vina da je mogao da se posveti svom malom vinogradu, ali nije imao kad, državni interesi se isprečili. sreća da predsednik zna šta su mu prioriteti. 
*
Dragan Šutanovac / Foto: Fonet

Još ima da Bogoljub Karić gospodin, koji bio nešto malo optužen da je proneverio nekih nekoliko desetina miliona evra javio „da se desilo da proces zastari“. Ima i da Dragan Šutanovac proglasio pobedu. Gospodin je postao novi predsednik Demokratske stranke. Pobedu najbolje prokomentariso drug Draža Petrović: DS sada može da promeni skraćenicu u DŠ. Da se doda da će teško šta biti od DS Šutanovca, jedino što ta propast otvara prostor za novu opoziciju. Ili, kao što veli glumac Rale Milenković, može da bidne jedino da se ceo SNS učlani u DS. A to može da se javi Vučić gospodinu, pošto ionako mnogo voli da bude isti Đinđić.

Na kraju, kraj i esencija, još jedna grande pobeda, gospodin doktor, koji na sve strane potpredsednik, pride ministar policije, Nebojša Stefanović, Nebojša iz Beograda, na okolnost da je službenik OEBS-a rekao da je rušenje u Savamali planirano na visokom nivou, sa visokog položaja odgovorio da je to mešanje u unutrašnje stvari Srbije! Šta reći, nego, ajde!
Hvala bogu da neko sa strane, pa bio to OEBS, kad nema opozicije, a mediji su preslobodni, dovodi u sumnju pobede vlasti. Ne daje vlasti pobeda na izborima pravo da joj se niko ne meša u unutrašnje stvari, neće biti da su država i građani unutrašnja stvar Vučića i njegovih doktora.
Autor je novinar nedeljnika „Vreme“.