NUNS objavio konkurs za godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS)  u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu ove godine po deseti put dodeljuje Nagradu za izuzetnost u istraživačkom novinarstvu.

NUNS

Nagrade će biti dodeljene u tri kategorije – elektronski (radio i televizija), štampani i onlajn mediji. Kako navodi NUNS, pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100 hiljada dinara, a nominovani radovi biće objavljeni na sajtu NUNS-a. 

Za nagradu mogu da konkurišu autori radova objavljenih u medijima Srbije od 1. aprila 2014. do 1. aprila 2015. godine.  Krajnji rok za prijavu na konkurs je 4. april 2015. godine. Radove može prijaviti sam autor, njegov urednik ili kolega. 
Nagrade se dodeljuju za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od velike važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom, navodi se u saopštenju NUNS-a. 
Prijave, sa naznakom „za konkurs“ mogu se poslati na adresu: Nezavisno udruženje novinara Srbije, Resavska 28, II sprat, 11 000 Beograd, sa naznakom „za konkurs“ ili predati lično. 
Takođe, prijave se mogu poslati i elektronskom poštom na mail [email protected].

Detaljnije informacije o konkursu i uslovima prijave mogu se dobiti na sajtu NUNS-a ili putem telefona 011 3343 -255.