Vladimir Todorić

Datum rodjenja: 11. 12. 1977.
Mesto:
Datum rodjenja: 11. 12. 1977.
Mesto:

Rođen je 11. decembra 1977. godine. 

Diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu (2001) i magistrirao pravo na Univerzitetu u Liverpulu (2003). 
 
Od 2003. do 2005. godine radio je kao koordinator u kancelariji Vlade Srbije za pridruživanje Evropskoj uniji. Bio je koordinator izrade Nacionalne strategije Srbije za pridruživanje Evropskoj uniji (2005). Bio je urednik Srpske pravne revije, časopisa Pravo i društvo i saradnik Instituta za evropske studije. Osnovao je 2010. „Centar za novu politiku“ koja se bavi analizom političke scene u Srbiji i zapadnom Balkanu. Nastupao je često u medijima kao politički analitičar. Predavao je na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju. Bavi se advokaturom. 
 
Bio je član Političkog saveta Liberalno demokratske partije. U proleće 2013. godine postao je član Demokratske stranke, u kojoj je vodio resor za pravosuđe. Bio je član Predsedništva ove stranke, a od avgusta 2014. godine i internacionalni sekretar.
 
U januaru 2017. napustio je DS, ističući da se ne slaže sa odlukom Glavnog odbora da na predsedničkim izborima partija podrži zaštitnika građana Sašu Jankovića. Kazao je da nije korektno da se otvoreno zalaže za pobedu Vuka Jeremića, a ostane u stranci koja je donela obavezujuću odluku o podršci Jankoviću.
 

„Između stranačkih disciplina i iskrenosti prema samom sebi, izabrao sam ovo drugo. Odluka stranke da se podrži Janković usmerena je na ‘pranje imidža’ u građanskoj javnosti, a ne na jasan cilj pobede na predsedničkim izborima“, rekao je Todorić. (Večernje novosti, 31. 1. 2017. godine)

Na osnivačkoj skupštini Narodne stranke, u oktobru 2017, izabran je za člana Predsedništva. Za Istinomer je kazao da je odmah nakon osnivačke skupštine napustio NS, jer nije imao vremena da se posveti radu u stranci, a da „ne bi bilo fer da drži bilo kakvu funkciju, a da ne može da je obavlja“.

„Bavim se advokaturom i to mi oduzima sve vreme tako da nisam ni išao ni na kakve sastanke u NS šest meseci pre te Skupštine“, rekao je Todorić.  

Naslovna fotografija: Fonet, Filip Stevanović