Stefan Jovanović

Datum rodjenja: 1. 1. 1989.
Stranka: Narodna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1989.
Stranka: Narodna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen 1989.godine u Nišu.

Diplomirao na Pravnom fakultetu u Nišu. 

„Kao jedan od najangažovanijih studenata Pravnog fakulteta u Nišu, višestruki je dobitnik nagrade ‘Partnerstva za obrazovanje i razvoj zajednice’. koju kompanija ​Philip Morris dodeljuje najboljim studentima koji snažno doprinosne razvoju lokalne zajednice. Kao rezultat svog angažovanja u oblasti zaštite prava studenata 2014. godine jednoglasno je izabran za prvog studentskog ombudsmana studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu“, navodi u biografiji. 

Nakon diplomiranja počinje da radi kao savetnik u oblasti pravnih pitanja i administracije u Centru za me​đunarodnu saradnju i održivi razvoj, čiji je predsednik Vuk Jeremić. 

„Bio je deo tima kandidata Srbije za ​generalnog sekretara Ujedinjenih nacija. Posle kampanje vođene na najvišem svetskom nivou, Srbija je bila na drugom mestu, ugled zemlje podignut​, a dobijene su i brojne pohvale globalnih aktera“, ističe u biografiji. 

Upravitelj je Fondacije „​Mihailo Miško Jeremić“, koju je osnovao Vuk Jeremić u znak sećanja na svog oca. Fondacija, kako se ističe, svake godine pomaže najbolje studente Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu iz socijalno ugroženih porodica.

U oktobru 2017. na osnivačkoj skupštini Narodne stranke izabran je za generalnog sekretara. 

Foto: Instagram/stefke.89