Srđa Janković

Datum rodjenja: 20. 6. 1972.
Mesto:
Datum rodjenja: 20. 6. 1972.
Mesto:

Rođen 1972. u Beogradu.

U zvaničnoj biografiji navodi da je završio Petu beogradsku gimnaziju 1991. godine. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2002. godine. Na istom fakultetu je u januaru 2009. odbranio magistarsku tezu pod nazivom „Sistemska zapaljenjska reakcija izazvana akutnom intoksikacijom kadmijumom kod pacova sojeva Dark Agouti (DA) i Albino Oksford (AO): uloga pola i soja”.

Povezan sadržaj
Siniša Dedeić 28. 3. 2020.

Specijalizaciju iz imunologije stekao 2015. godine.

Doktorsku disertaciju pod nazivom „Značaj ekspresije Vilmsovog tumorskog gena-1 kod dece sa akutnom leukemijom“ odbranio na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2016. godine.

Od 2007. godine zaposlen u imunološkoj laboratoriji Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Kako navodi, glavna interesovanja u naučno-istraživačkom radu obuhvataju primarne i sekundarne imunodeficijencije, maligna oboljenja dečje dobi, funkcionalna ispitivanja imunskog sistema, ali i naučno-filozofska razmatranja evolucije života na zemlji (i potencijalno drugde).

Od 2006. autor i voditelj naučne emisije „Solaris“ na programu Radio Beograd 2.

Povezan sadržaj
Siniša Dedeić 26. 3. 2020.

„Aktivno učestvuje u popularizaciji nauke i promociji naučnog pogleda na svet kroz novinske članke, predavanja i razgovore, kao i prevode odabranih naučno-popularnih ili kritičko-analitičkih dela“, piše u biografiji.

Član Kriznog štaba – Mijomir Pelemiš

Član Kriznog štaba – Sanja Radojević Škodrić

Član Kriznog štaba – Predrag Kon

Član Kriznog štaba – Branimir Nestorović

Foto: YouTube, N1