Predrag Rajić

Datum rodjenja: 23. 9. 1987.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 23. 9. 1987.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:

Rođen 1987. godine u Vrbasu. 

Kako navodi u zvaničnoj biografiji, Osnovnu školu „Isa Bajić“ završio je u Kuli, u kojoj je i odrastao. Gimnaziju društveno-jezičkog smera završio je u Vrbasu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

Tokom studija pisao je, ističe, radove iz oblasti Teorije države i prava i Obligacionog prava, a 2009. boravio je na univerzitetu „Kraljica Meri“ u Londonu.

Nakon studija, dodaje, bio je radno angažovan u advokatskoj kancelariji „Jovičić“ iz Novog Sada na poslovima advokatskog pripravnika, kao i u privatnoj kompaniji na poslu pravnog konsultanta. U ovom periodu pisao je, napominje, analize za potrebe „Instituta za pravo i finansije“ iz Beograda.

„Tokom 2014. godine, obavljao je radnu praksu u Sekretarijatu za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Pokrajinske vlade. Bio je angažovan na poslovima međuregionalne saradnje, pripremanja bilateralnih i multilateralnih susreta, korespodencije sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima, analize regionalnih odnosa i različitih geopolitičkih tokova. Tokom 2015. godine, držao je redovna, nedeljna predavanja u ‘Američkom kutku – Novi Sad’, biblioteci koja funkcioniše u okviru Kulturnog centra Novog Sada. Tema predavanja bila je ‘Politički i pravni sistem SAD“. Od septembra 2015. godine do danas, u istoj instituciji, drži redovna interaktivna predavanja u okviru debatnog kluba ‘PolitikUS’, gde učesnicima predstavlja sopstvene analize aktuelnih društvenih zbivanja u SAD“, piše u biografiji.

Od septembra 2014. do oktobra 2017. godine bio je angažovan u Sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Pokrajinske vlade, u Sektoru za pravne i opšte poslove. Kaže da je pored „brojnih zadataka iz domena upravnog prava“, u Sekretarijatu obavljao i poslove iz oblasti odnosa sa javnošću i međuregionalne saradnje.

Oktobra 2017. godine zaposlen je u Skupštini AP Vojvodine u zvanju savetnika za međuregionalnu saradnju.

„Dana 28. 12. 2018. godine jednoglasnom odlukom Administrativnog odbora Skupštine AP Vojvodine, postavljen je na mesto v.d. pomoćnika generalnog sekretara Službe Skupštine AP Vojvodine. Sertifikovan je od strane Agencije za licenciranje Republike Poljske, kao i Fonda za evropske poslove AP Vojvodine, kao lice obučeno za kreiranje i vođenje projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije. Govori engleski, mađarski i ruski jezik. Pasivno se služi nemačkim, španskim, beloruskim i ukrajinskim jezikom“, navodi u biografiji.

Ističe da je za svoj rad nagrađen posebnom pohvalnicom ambasade SAD u Beogradu.

„Rajićev projekat proglašen je najboljim od strane ‘Američkog kutka – Novi Sad’ u 2016. godini, na godišnjoj konferenciji svih američkih kutaka aktivnih u Srbiji, u konkurenciji još 23 programa koliko je tokom godine u ovoj instituciji realizovano. Iste godine Američki kutak Novi Sad je od strane ambasade SAD označen kao najuspešniji u Srbiji, a predstavnici Kutka su nagrađeni najvišom godišnjom nagradom Ministarstva spoljnih poslova SAD. Rajić u ovoj instituciji vodi i program ‘PolitikUS plus’, gde su kao gosti predavači govorili politički analitičari, istoričari, univerzitetski profesori, novinari, najviši predstavnici ambasade SAD. Rajić je predsednik Srpsko-američkog foruma „PolitikUS““, piše u biografji. 

Portparol je Centra za društvenu stabilnost iz Novog Sada.

Od februara 2017, kako naglašava, drži redovna predavanja u Kulturnom centru Novog Sada iz domena geopolitike, odnosa Srbije sa centralnoevropskim državama i aktuelne situacije u državama Višegradske četvorke (Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska), baltičkim državama, postsovjetskom prostoru i unutrašnjoj političkoj situaciji u SR Nemačkoj.

Na parlamentarnim izborima  u junu 2020. godine, izabran je za narodnog poslanika sa liste “Aleksandar Vučić – za našu decu”. 

Foto: FoNet/Medija centar