Lepomir Ivković

Datum rodjenja: 18. 2. 1959.
Mesto:
Datum rodjenja: 18. 2. 1959.
Mesto:

Rođen je 1959. godine u Beogradu. 

Na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi Milenka Maričića, diplomirao je glumu. 

U zvaničnoj biografiji navodi da je od 1985. godine stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu. 

Tokom devedesetih bio je voditelj mnogih skupova u organizaciji tadašnje vlasti i stranačkih skupova Socijalističke partije Srbije. Bio je voditelj i „kontramitinga“ u decembru 1996, koji je vlast organizovala kod Terazijske česme u jeku građanskih i studentskih demonstracija zbog izborne krađe.

Učestvovao je u spotu SNS tokom predizborne kampanje za predsedničke izbore 2017. godine.

Početkom 2018. kazao je da je pristao da se nađe na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd“, jer bi „rezultati koje je SNS ostvarila sa svojim koalicionim partnerima u poslednje četiri godine i sa timom od gospodina Siniše Malog, od Gorana Vesića, Andreje Mladenovića mogli da se svrstaju u rubriku ‘Verovali ili ne'“.

„Zato sam počastvovan pozivom da budem na listi za predstojeće izbore i učiniću sve koliko je u mojoj moći da pomognem jer ne možete reći nešto, a da nemate činjenice pred sobom. Da počnemo od toga da nije asfaltirano i renovirano desetine ulica, već 750 , to je činjenica koja se mora poštovati. Posle toliko godina otvoren je i muzej savremene umetnosti, a verujem da lista sa profesorom dr Radojičićem obavezuje da ti rezultati u naredne četiri godine budu još veći i još bolji, istakao je Ivković“. (TV Pink, 2. 2. 2018. godine)

Tom prilikom je izjavio da će se, „ako ova lista pobedi, i ako postane odbornik , pošto je po profesiji glumac, postarati da pozorište bude dostupno svima“.

Odbornik je Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda.  

 

Naslovna fotografija: Youtube, TV Pink, SNS