Ivana Dedić

Datum rodjenja: 1. 1. 1964.
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1964.
Mesto:

Rođena 1964. u Beogradu.

U zvaničnoj biografiji navodi da je srednju školu završila u Blisfield High School u Mičigenu (SAD) 1982. godine. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek organizacija scenskih i kulturno-umetničkih delatnosti, 1986. godine.

„Od 1989. stalno zaposlena u Pozorištu ‘Boško Buha’, direktor službe marketinga. Sarađivala sa svim značajnim pozorišnim rediteljima, glumcima i saradnicima na više od 80 pozorišnih projekata, kao što su: Ljubivoje Ršumović, Paolo Mađeli, Jagoš Marković, Alisa Stojanović, Milan Karadžić, Igor Bojović, Tatjana Mandić Rigonat, Đurđa Tešić, Darijan Mihajlović, Marko Manojlović. Bila stalni saradnik Agencije S Team Bates Saatchi&Saatchi Beograd na VTL kampanjama za međunarodne klijente kao što su Brotish American Tabacco (Lucky Strike Urban experience), Procter & Gamble, Coca Cola i dr“, ističe u biografiji. 

Dodaje da je jedan od organizatora Međunarodnog festivala pozorišta za decu „Teatarska internacionalna beogradska avantura“ (TIBA).

Od 2014. godine radi kao pomoćnica gradskog sekretara za kulturu Beograda.

„Organizator i saradnik brojnih gradskih kulturnih manifestacija i događaja, kao što su ‘Negujmo srpski jezik’, ‘Naše blago’, ‘Dan i noć u pozorištu’, ‘Beogradska zima'“, piše u biografiji. 

Od 2016. godine, radi kao pomoćnica ministra za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije u Ministarstvu kulture i informisanja.

U oktobru 2020. priivukla je pažnju javnosti saopštenjem koje je potpisala u ime Ministarstva kulture (Reagovanje Sektora za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije na sramno saopštenje ANKSS, ULUS-a i SULUV-a). 

„U dobro poznatom maniru ‘Drž’te lopova’, koji udruženja i pojedinci autošovinističke provenijencije veoma rado koriste, jedna parapolitička a kvazikulturna organizacija i dva strukovna udruženja, oba u statusu reprezentativnih, na najbesramniji način i vođeni patološkim jednoumljem pokušali su da zamenom teza optuže Ministarstvo kulture i informisanja za nacizam poput onog iz 1937. i ohrabrivanje huligana za nasilničko delovanje. Istina je, naravno, na sasvim drugoj strani univerzuma od one na kojoj obitavaju Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije, Udruženje likovnih umetnika Srbije i Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine, i ona je svakom dobronamernom pojedincu jasna iz jučerašnjeg saopštenja Ministarstva kulture i informisanja, u kome je, bez ikakvih skrivenih značenja, nedvosmisleno iskazana osuda svakog vida nasilja nad umetničkim slobodama i ugrožavanje fizičkog integriteta autora i posetilaca na kulturnim događajima i pozvani nadležni organi da odgovorne za upad privedu licu pravde“, piše u saopštenju.  

Foto: FoNet/KomunikArt