Damir Handanović

Datum rodjenja: 14. 12. 1987.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 14. 12. 1987.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen 1987. godine u Beogradu. 

U zvaničnoj biografiji navodi da je završio Srednju elektrotehničku školu “Rade Končar” u Beogradu i diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. „Po srednjoškolskom obrazovanju je elektrotehničar za termičke i rashladne uređaje, ali na fakultetu je napravio drastičan zaokret u karijeri. Postao je master pravnik“. (Politika, 6. 7. 2018. godine)

Ističe da je „odrastao u muzičkoj porodici, gde je stekao afinitete prema bavljenju muzikom i komponovanju“. Navodi da je profesionalno počeo da se bavi komponovanjem, aranžiranjem i produkcijom 2008. godine „i u vrlo kratkom roku stekao ugled među kolegama, kao i reputaciju jednog od najboljih producenata u regionu“.

„Poznati kompozitor, aranžer i producent Damir Handanović pre nego je postao uspešan autor domaće popularne muzike, bavio se pevanjem. On je tokom 2008. i 2009. godine kao gotovo neafirmisani pevač izbacio nekoliko numera među kojima su: ‘Iz keca u dva’, ‘Dvesta posto’, ‘Ostavljaš me samog’, kao i duet sa pevačem Danielom Đurićem ‘Sve je ludo oko mene’. Ipak, Handanović donosi odluku da se maksimalno posveti autorskom radu, te kreće da komponuje za neke kolege prilično zapaženo. Međutim, 2010. godine pevačica Milena Ćeranić snima Damirov megahit ‘Dvadesete gazim’ i od tada on gotovo da ne prestaje da pravi hitove.“ (Alo, 21. 11. 2014. godine)

U biografiji navodi da je 2013. postao muzički urednik kompanije “Pink International” i savetnik glavnog i odgovornog urednika za zabavni program.

„Od 2013. godine radi kao muzički urednik na televiziji ‘Pink’, osnivač je i direktor firme ‘DH mjuzik’ i kao aranžer i producent potpisan je ispod brojnih narodnjačkih hitova. Ceca, Lepa Brena, Saša Matić, Dženan Lončarević, Goga Sekulić… neke su od estradnih ličnosti koje su mu poklonile poverenje i uposlile ga na svojim albumima. U rijalitiju ‘Zadruga’, u okviru šou programa ‘Zadrugovizija’, bio je član žirija, pa je samo nekoliko nedelja pre izbora na sadašnju funkciju ocenjivao pevanje zadrugara – pevača i pevača u pokušaju. Osim što piše za druge, i sam se okušao u izvođenju. Pevao je numere kao što su ‘Iz keca u dva’ i ‘Ostavljaš me samog’.” (Politika, 6. 7. 2018. godine)

Za direktora Centra beogradskih festivala (CEBEF) postavljen je  u julu 2018. godine. Inače, CEBEF je ustanova kulture grada Beograda koja u svojoj nadležnosti ima organizaciju gotovo polovine stalnih manifestacija u oblasti kulture od značaja za Beograd („Fest”, „Belef”, „Bemus”, „Sofest”…)

„Zahvaljujući predanom radu i ostvarenim rezultatima, Skupština grada Beograda izabrala ga je 2018. za direktora ustanove kulture Centra beogradskih festivala, koji u svojoj nadležnosti ima organizaciju najvažnijih gradskih kulturnih manifestacija“, ističe u zvaničnoj biografiji. 

Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke. 

 

Naslovna fotografija: Print screen Youtube