Početna Akteri Ksenija Radovanović

Ksenija Radovanović

Obrazovanje: diplomirani arhitekta
Stranka: Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd"
Mesto: Aranđelovac
Datum rođenja: 1986.
Biografija
Rođena je 1986. godine u Aranđelovcu, a odrasla u Pančevu. Na Novom Beogradu živi od svoje 13. godine. Završila je Zemunsku gimnaziju.
 
Kako navodi u svojoj biografiji, diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2011. godine, nakon čega je tokom pet semestara radila sa studentima prve godine kao pomoćnica u nastavi na departmanu za arhitekturu. Jednu godinu studija provela je na fakultetu Valle Giulia (Univerzitet La Sapienza) u Rimu, na smeru Nauka o arhitekturi i gradu.
 
Od 2011. stiče radno iskustvo u arhitektonskim biroima koji se bave projektovanjem i urbanizmom.
 
Od 2016. godine je deo kolektiva Ministarstvo prostora koje se bavi istraživanjem urbanih transformacija Beograda, odbranom javnih prostora, politikama raspolaganja javnim resursima i promišljanjem budućnosti gradova.
 
U aktivnostima Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” učestvuje od samog osnivanja 2014. godine. Bavi se analizom zakona i procedura u vezi sa sprovođenjem projekta “Beograd na vodi”, kao i analizom procesa izrade i sprovođenja planova za druge delove Beograda i načinima uključivanja građana u donošenje odluka.
Najčitanije