Početna Akteri Biljana Popović Ivković

Biljana Popović Ivković

Zanimanje: državna sekretarka
Obrazovanje: ekonomista
Stranka: Srpska napredna stranka
Funkcija u stranci: član predsedništva
Mesto: mesto_institucija_4
Datum rođenja: 05.04.1972.
Biografija
Rođena je 5.aprila 1972.godine u Beogradu, gde je pohađala osnovnu i srednju ekonomsku školu. Diplomirala je na Višoj ekonomskoj školi, a potom na Fakultetu za poslovne studije. Trenutno pohađa master studije  na Fakultetu organizacionih nauka, navodi se u njenoj zvaničnoj biografiji na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Svoju karijeru započela je na Radio televiziji Srbije 1992.godine, kao honorarni saradnik. Nekoliko godina kasnije počinje sa radom u  Jutarnjem programu RTS-a. Dve godine kasnije prelazi  u Informativni programRTS-a, gde obavlja novinarski, a kasnije i urednički posao. 2002. godine prelazi na Pink televiziju, a potom na BK televiziju gde postaje urednik i voditelj centralne informativne emisije „Telefakt“.  Kratko je radila na Enter TV, a posle porodiljske pauze nastavlja svoju karijeru u oblasti PR i marketinga. 2010. godine prelazi na  TV Avala kao urednik specijalizovane političke emisije „Iza vesti“i urednik u Informativnom programu.

Napušta novinarstvo 2011.godine i postaje konsultant više kompanija. Od 2012. do 2014. godine bila je savetnik u Kabinetu predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, a od 2014. godine do postavljanja na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova bila je načelnik Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a Srbije.

Tokom svoje novinarske karijere pratila je gotovo sve značajne događaje, od parlamentarnih i predsedničkih izbora, vanrednih događaja, terorističkih napada, elementarnih nepogoda.
Završila je i više specijalizovanih obuka vezanih za izveštavanje u vanrednim okolnostima, kao i  specijalizovani program Profil Public Relations, „Odnosi sa medijima i nastupi u javnosti“.
Član je Predsedništva Srpske napredne stranke.

U javnosti se najčešće spominje i kao supruga Branislava Ivkovića, nekadašnjeg šefa beogradskih socijalista i ministra u dve Vlade Mirka Marjanovića (1994-1998).
Najčitanije