Početna Akteri Nela Kuburović

Nela Kuburović

Zanimanje: ministarka
Obrazovanje: diplomirani pravnik
Stranka: vanstranačka ličnost
Mesto: Beograd
Datum rođenja: 07.04.1982.
Biografija
Rođena je 1982. godine u Sarajevu.

Osnovnu i srednju školu završila je u Beogradu, a 2005. godine je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Nakon toga je, kako stoji u njenoj zvaničnoj biografiji na sajtu Ministarstva pravde, počela da radi u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, gde je postala sudijski pomoćnik. 

Od decembra 2008. do avgusta 2009. godine radila je u Ministarstvu pravde kao savetnik za pružanje stručne pomoći Visokom savetu pravosuđa, da bi posle formiranja Administrativne kancelarije Visokog saveta sudstva, u avgustu 2009. godine, počela da radi u toj kancelariji u Sektoru za normativne poslove. Kako stoji u njenoj biografiji, od maja 2013. godine bila je načelnik Odeljenja za statusna pitanja sudija u Visokom savetu sudstva.

Pravosudni ispit je položila 2008, a javnobeležnički 2014. godine. U leto 2014. postavljena je za pomoćnicu ministra pravde u Sektoru za pravosuđe. 

Od 2015. godine je članica Komisije za sprovođenje izvršiteljskog ispita i predsednica Komisije za sprovođenje postupka imenovanja izvršitelja. U martu 2016. postala je i članica Komisije za sprovođenje javnobeležničkog ispita, kao i predsednica Komisije za utvrđivanje disciplinske odgovornosti javnih beležnika. 

Početkom avgusta 2016. postala je ministarka pravde. 
Najčitanije