Početna Akteri Branislav Bugarski

Branislav Bugarski

Zanimanje: pokrajinski sekretar
Obrazovanje: diplomirani ekonomista
Stranka: Demokratska stranka
Mesto: Novi Sad
Datum rođenja: 11.04.1975.
Biografija
Rođen je 1975. godine u Novom Sadu. 

Diplomirao je na Berlinskoj školi ekonomije i prava 2000. godine.  U tom periodu stiče iskustvo u sektoru nekretnina i ekonomije kao asistent direktora u Wohnbauten Comfort GmbH, Berlin, kao i u sektoru internet i softver tehnologija u kompanijama New Economy i Pixelpark AG. U aprilu 2003. godine postaje asistent menadžera projekta u novosadskoj kancelariji Agencije za privatizaciju Republike Srbije.  Subspecijalnost u toku studija stekao je u oblastima marketinga, oblasti malih i srednjih preduzeća u zemljama u razvoju, kao i u oblasti internacionalizacije i globalizacije privrednih procesa. 

Godine 2003. pridružuje se timu Agencije za privatizaciju Republike Srbije, a od 2004. godine je zaposlen u Fondu za podršku investicija u Vojvodini - VIP, najpre kao savetnik. Naredne godine imenovan je za direktora VIP Fonda gde radi na kreiranju povoljnije investicione klime, kako u opštinama, tako i u regionu. 

U martu 2015. bio je kandidat za predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stranke, ali ga je na direktnim stranačkim izborima za tu funkciju pobedio Miroslav Vasin. 
 

Na funkciju pokrajinskog sekretara za međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu u Vladi AP Vojvodine izabran  je 2012. godine.  Najčitanije