Početna Akteri Aleksandar Obradović

Aleksandar Obradović

Obrazovanje: diplomirani ekonomista
Stranka: Srpska napredna stranka
Funkcija u stranci: član Glavnog odbora
Mesto: Beograd
Datum rođenja: 1974.
Biografija
Rođen je 1974. u Beogradu. 

Osnovnu i srednju školu završio je u Beogradu. Studije ekonomije i biznisa zavšio je u Pragu, na privatnom univerzitetu „Anglo-amerikan koledž". Magistrirao je prvi put u Češkoj u „Ček menadžment centru“ i drugi put u SAD, na Univerzitetu u Pitsburgu.

Radio je u nemačkoj izdavačkoj kući „Jirg markard pablišing" u Pragu i u odeljenju francuske konsultantske firme „ATOZ Marketing Servisiz“ u Pragu. Radeći u američkoj kompaniji za strateški konsalting „Artur D. Litl" obavljao je poslove u Nemačkoj, Italiji, Portugaliji, Švajcarskoj, Brazilu, da bi potom postao regionalni direktor te kompanije za Češku, Slovačku, Srbiju i Crnu Goru. Radio je i u Parizu, kao menadžer strategije za istočnu Evropu i centralnu Aziju u firmi za proizvodnju cementa "Lafarž", a bio je i direktor češke energetske kompanije ČEZ za Srbiju.

Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Bio je predsednik stranačkog Odbora za energetiku.

Na mesto v. d. direktora EPS-a izabran je u septembru 2012. godine, a potom mu je mandat produžavan u još dva navrata. Vlada Srbije ga je u oktobru 2014. imenovala za direktora Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“.

Vlada Srbije smenila ga je sa funkcije generalnog direktora EPS-a 3. marta 2016. godine. 

Najčitanije