Početna Akteri Vladimir Đukanović

Vladimir Đukanović

Zanimanje: narodni poslanik
Obrazovanje: diplomirani pravnik
Stranka: Srpska napredna stranka
Funkcija u stranci: član Glavnog odbora
Mesto: Beograd
Datum rođenja: 0000.
Biografija
Rođen je 1979. godine.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, uradio master rad na temu “Krivično pravo u Zakoniku Knjaza Danila Petrovića”, upisao doktorske studije na Pravnom fakultetu univerziteta “Union” i prijavio temu “Pravna regulacija internet igara na sreću”.

U svojoj biografiji navodi da se politikom aktivno bavi od 1997.godine i da je prošao “sve stadijume u političkoj organizaciji, od opštinskog odbora do samog vrha”.

Navodi i da je “što se novinarstva tiče prošao sve stadijume, od pisanog, preko radio do TV novinarstva. Dugogodišnji sam radio i TV voditelj”.

Ističe da je u sektoru igara na sreću radio od 2007.godine, “bio sam pravnik sportskih kladionica “Mocart” i “Meridian”, bavim se razvojem internet igara na sreću”.

Bio je član Srpske radikalne stranke, a radio je kao novinar u emisiji  “Radikalski talasi”, na radio “Fokusu, televiziji “Svet plus” i pisao za dnevni list “Pravda”. Na televiziji “Kopernikus” vodi emisiju “Na kafi sa Đukom”.

Za predsednika  Skupštine Državne lutrije izabran je 2013. godine. Na zahtev SNS-a da se svi stranački kadrovi odreknu duplih funkcija, u avgustu 2014. podneo je ostavku na mesto predsednika Skupštine Državne lutrije Srbije, a Vlada Srbije usvojila je ostavku u januaru 2015. 
Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Na izborima u martu 2014. izabran je za poslanika u Skupštini Srbije. 

Najčitanije