Početna Akteri Aleksandar Bijelić

Aleksandar Bijelić

Obrazovanje: diplomirani menadžer
Stranka: Demokratska stranka
Mesto: Beograd
Datum rođenja: 25.01.1975.
Biografija
Rođen je 25. januara 1975. godine u Karlovcu, Republika Hrvatska. 

U rodnom mestu je završio osnovnu školu i prva dva razreda prirodno-matematičke gimnazije, 11. beogradsku gimnaziju, završio je 1993. godine. Kasnije je stekao zvanje diplomiranog menadžera. 


Radio je pri kabinetu premijera Zorana Đinđića, a u javnosti je najpoznatiji kao lični vozač pokojnog premijera. Bio je i jedan od svedoka na suđenju za njegovo ubistvo. 


Bio je na poziciji izvršnog direktora EP 2005, preduzeća koje se bavilo organizacijom Evropskog prvenstva u košarci. Na ovoj poziciji bio je zadužen za infrastrukturu i izgradnju objekata. Kasnije je bio direktor marketinga Fudbalskog saveza Srbije. 


Od januara 2008. godine počeo je da radi u Kancelariji za Nacionalni investicioni plan kao koordinator izgradnje obilaznice oko Beograda. Bio je pomoćnik  gradonačelnika Beograda, a u septembra 2009. imenovan za  pomoćnika gradonačelnika u oblasti ekonomskog razvoja u Gradskoj upravi- gradski menadžer.

 
U aprilu 2014. godine je priveden i zadržan u pritvoru jer je osumnjičen za zloupotrebu položaja. Bijelić i još osam osoba terete se za zloupotrebu položaja u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara kralja Aleksandra. 


 Govori engleski jezik.
Najčitanije
Najnovije izjave