Početna Akteri Nenad Konstantinović

Nenad Konstantinović

Zanimanje: advokat
Obrazovanje: diplomirani pravnik
Stranka: Socijaldemokratska stranka
Funkcija u stranci: potpredsednik
Mesto: Beograd
Datum rođenja: 09.07.1973.
Biografija
Rođen 1973. godine u Beogradu.

Završio je Dvanaestu beogradsku gimnaziju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, nakon čega se zaposlio u porodičnoj advokatskoj kancelariji.

Praunuk je Dušana Subotića, narodnog poslanika i predsednika advokatske kancelarije, kao i Đorđa Nestorovića, gradonačelnika Beograda i bana Moravske banovine, unuk predratnog i poratnog advokata Slobodana Subotića i Vitomira Konstantinovića, pomoćnika ministra finansija u Kraljevini Jugoslaviji. Njegova majka bila je profesorka prava na Ekonomskom fakultetu, a otac profesor na Medicinskom fakultetu.

U politiku je ušao, podstaknut situacijom u Srbiji devedesetih godina. Od 1996. do 1997. bio je na mestu potpredsednika Glavnog odbora Studentskog protesta. Od 1997. do 1998. bio je potpredsednik Studentskog parlamenta. Jedan je od osnivača i predsednik Upravnog odbora Otpora. U Demokratsku stranku ulazi 1998. godine. Na funkciji poslanika u Skupštini Srbije, Konstantinović je od 2007. godine. Na parlamentarnim izborima 6. maja 2012. godine izabran je ponovo za poslanika. U tom sazivu bio je zamenik  predsednika Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i član Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Narodne skupštine Republike Srbije.

Napustio Demokratsku stranku februara 2014. godine. Na izborima u martu 2014, bio je kandidat za narodnog poslanika na listi Nova demokratska stranka - Zeleni.

U oktobru 2014. izabran je za potpredsednika Socijaldemokratske stranke.

Član je Advokatske komore Beograda. 

Predsednik je Skupštine opštine Savski Venac.  
Najčitanije