3. IVICA DAČIĆ - SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE (SPS), JEDINSTVENA SRBIJA (JS) - DRAGAN MARKOVIĆ PALMA

***
Članice koalicije su: Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija, Zeleni Srbije.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u martu 2014. koalicija SPS-PUPS-JS osvojila je 13,49 odsto glasova (44 poslanika), a SPS je pripalo 25 mandata. Predsednik stranke Ivica Dačić postao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova.

Jedinstvena Srbija na vanrednim parlamentarnim izborima u martu 2014. učestvovala je u koaliciji SPS-PUPS-JS, a JS je od 44 poslanička mandata pripalo sedam.

Zeleni Srbije 2014. učestvovali su u koaliciji pod nazivom "Boris Tadić — Nova demokratska stranka — Zeleni, LSV — Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma" osvojila 5,7 odsto glasova (18 poslaničkih mandata), a poslanik Zelenih Srbije bio je predsednik stranke Ivan Karić.

Prvi na listi je Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije i aktuelni potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova.

Drugi na listi je Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, predsednik Skupštine opštine Jagodina i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Treća na listi je Slavica Đukić Dejanović, potpredsednica Socijalističke partije Srbije, direktorka klinike "Dr Laza Lazarević" i narodna poslanica u Skupštini Srbije.

Kako izgleda profil prosečnog kandidata za poslanika sa ove liste pogledajte na sajtu Otvoreni parlament.