Nemam predizborne spotove, ne vodim kampanju

Premijer Srbije o svojim predizbornim aktivnostima. (Tanjug, 1. mart 2017. godine)
“Kao što vidite mi ni dinara nismo potrošili na kampanju, nemamo skupove, ne učestvujemo dok se izbori ne raspišu. Nemamo spotove. Koji god portal od svih vaših portala da otvorite iskakaće vam neki drugi kandidati”.

Uprkos tome što je svakog dana javnost u Srbiji zatrpana bizarnim događajima (videti pod Jovičić u prisustvu građana svečano promoviše nove kontejnere) i izjavama političara koje vređaju zdrav razum, stalno verujemo da postoji neka granica preko koje se ne ide. Današnje izjave premijera Vučića prelaze i tu granicu. 

 
Predsednik Vlade Republike Srbije je na pitanja novinara o predsedničkoj kampanji odgovorio da, za razliku od drugih, on nije u kampanji i da nema predizborne spotove! Samo nekoliko dana ranije taj isti predsednik Vlade Srbije odgovarao je na pitanja o predizbornom spotu koji je zainteresovao javnost jer se odvija u avionu, u kome su, pored njega samog u glavnoj ulozi,  angažovani i glumci i statisti. Lično je potvrdio da je iznajmljivanje aviona koštalo između 200 i 400 evra. 
 

Takođe, danas se bilo ko na internetu vrlo lako može uveriti da su oglasi Srpske napredne stranke u kome se slavi lik i delo Aleksandra Vučića jako česti. Gugl oglasi se, kako je opšte poznato, plaćaju. 
 
*
Internet reklame predizbornog kandidata Aleksandra Vučića / Pritnscreen Youtube

Dalje, kada se u gugl pretraživač ukuca “Vuk Jeremić kampanja” prva reklama koju vidite jeste reklama Aleksandra Vučića, što praktično znači da kao ključne reči njegov medijski tim koristi i ime Vuka Jeremića. 

 
*
Internet reklame predizbornog kandidata Aleksandra Vučića / Printscreen  

Vučićeva tvrdnja da on i njegova stranka ne organizuje skupove, samo dodatno komplikuje problem jer je zapravo reč o funkcionerskoj kampanji – svoje premijerske posete koristi za kampanju i obraćanje biračima. Na te događaje organizovano se dovode aktivisti SNS-a, a sve se naravno prenosi u informativnom programu bez jasnog obeležja da je reč o predizbornom programu. 

 
Zbog očiglednih neistina koje iznosi u javnost, premijeru Vučiću sleduje ocena “kratke noge”.