Trovači đaka moraće u zatvor

Tadašnji ministar prosvete o kažnjavanju odgovornih za trovanje đaka hranom. (Tanjug, 1. 11. 2013. godine)
"Neko će morati da ide u zatvor zbog trovanja školske dece hranom, pre dva dana. Ili ja ili onaj ko je otrovao decu, to moramo da isteramo do kraja."

Nakon što se u novembru veliki broj učanika tri beogradske osnovne škole otrovalo zbog bakterije pronađane u hrani koju je poslužio restoran „Zlatna varoš“, tadašnji  ministar prosvete obećao je da će odgovorni završiti u zatvoru.  Jovanović je istakao da je „nedopustivo što u 21. veku imamo decu otrovanu u školama“.

Međutim, odgovorni nisu kažnjeni.

„Restoran „Zlatna varoš“, u kome su spremljene „bolonjeze“, je bio jedno vreme zatvoren, ali sada radi bez problema. Razne inspekcije su javnosti prezentovale da se hrana priprema u nehigijenskim uslovima, da nisu ispoštovani standardi, ali sve to je, po svemu sudeći, ostalo samo mrtvo slovo na papiru. Roditelji mališana iz škole u Višnjičkoj banji razočarani su niko nije kažnjen za trovanje dece, a nisu uspeli ni da dobiju nadoknadu od osiguravajuće kuće.“
Večernje novosti, 2. 5. 2014. godine

Nedavno je 14 učenika petog i sedmog razreda OŠ „Stevan Sremac“ u Borči zbog stomačnih probelema zbrinuto u Institutu za majku i dete, a uzroci se još utvrđuju.

 Zato obećanje sada već bivšeg ministra prosvete ocenjujemo kao neispunjeno.