Vuk Jeremić nas je posvađao sa mnogima

Počasni predsednik DS o bivšem ministru spoljnih poslova. (Danas, 4. 11. 2013. godine)
"Vuk Jeremić nije dobro obavljao funkciju ministra spoljnih poslova, koristio ju je više za ličnu promociju i posvađao je Srbiju sa mnogim zemljama."

Počasni predsednik Demokratske stranke, bivši predsednik Srbije, istakao je da njegov ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić nije dobro obavljao svoju funkciju, da ju je  koristio za ličnu promociju, kao i da je posvađao Srbiju sa mnogim zemljama.

Međutim, Tadić je kao lider DS često iznosio pohvale na račun svog nekadašnjeg učenika i bliskog saradnika, a on je u dva navrata, 2007. i 2008. postavljan za ministra spoljnih poslova.  U junu 2012. Tadić je pozdravio izbor Jeremića za predsedavajućeg Generalne skupštine UN, ocenivši da je to velika pobeda Srbije.

„Izbor Jeremića u Generalnoj skupštini UN i činjenica da je u mandatu prethodne vlade Srbija dobila i predsedavanje OEBS-om, samo je dokaz da smo nesumnjivo promenili sliku o Srbiji i njenu međunarodnu poziciju i postali respektabilna zemlja u međunarodnim forumima. Srbija je vodila politiku istrajnosti, borbe za nacionalne ciljeve, uz jasno evropsko opredeljenje, što je dobilo svoju potvrdu kandidaturom za članstvo u EU. Nova Vlada Srbije, kao i sve institucije, treba da nastave taj put i učine sve da Srbija još više podigne svoj ugled i izbori se za međunarodnu poziciju koja joj po svemu pripada“.
Sajt DS, 8. 6. 2012. godine

Na polovini Jeremićevog drugog mandata Tadić je pohvalio „šampionsku sposobnost Vuka Jeremića da obiđe svaku tačku planete u borbi za ostvarivanje srpskih nacionalnih interesa“.

„Želim da pohvalim Jeremića, moj kabinet i Vladu jer je samo Honduras priznao nezavisnost Kosova i Metohije nakon donošenja odluke MSP. Naš cilj nije samo da sprečimo nova priznanja. Naš cilj je da pronađemo kompromisno i održivo rešenje – podvukao je Tadić.“
Beta, 2. 10. 2010. godine

Nedoslednost počasnog predsednika DS-a.