Početna Izjave Obećanja Naselje Ivan Ribar samo što nije
Oliver Dulić

Ministar prostornog planiranja o početku gradnje u Ulici dr Ivana Ribara.

Naselje Ivan Ribar samo što nije

"Izgradnja naselja u Ulici doktora Ivana Ribara u Beogradu počinje do kraja (2011.) godine."

Politika, 30. 8. 2011. godine

Komentar Istinomera
Više puta u toku 2011. ministar prostornog planiranja je najavljivao da će radovi na izgradnji stanova u Ulici dr Ivana Ribara u Novom Beogradu početi u oktobru, ali se to nije desilo. Kada je prvobitni rok probijen, Dulić nije odustajao od zadavanja novih rokova.
Beta, 21. 11. 2011. godine
"Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić najavio je da će do kraja godine početi radovi na izgradnji stanova u beogradskom naselju Dr Ivan Ribar, a u okviru programa masovne stanogradnje Vlade Srbije. - Završili smo predradnje da bi se gradilište otvorilo, a one podrazumevaju izradu idejnog projekta, glavnog projekta, raspisivanje neophodnih javnih nabavki - kazao je Dulić i dodao da realizacija projekta kasni nekoliko meseci jer je bilo naseljeno nekoliko desetina romskih porodica."
Ispostavilo se, međutim, da od početka radova u 2011. neće biti ništa.
Blic, 8. 12. 2011. godine
"Zemljište na kome će se kompleks graditi je državno, ali kada će radovi početi ne zna se tačno, pošto je u toku rešavanje problema sa neformalnim naseljem na tom zemljištu. Dok se njihovo raseljavanje ne završi, radovi neće početi a kada se to desi rok za izgradnju je 16 meseci - objašnjavaju u Direkciji."
Zbog toga obećanje ministra Dulića ocenjujemo kao neispunjeno.
Pitajte Istinomer
Kada će biti renovirana Slavija?
Renoviranje Trga Slavija trebalo bi da počne između 15. i 30. juna, kako je najavio gradski menadžer Goran Vesić, a radovi će trajati 155 dana.