Komentar istinomera

Više puta u toku 2011. ministar prostornog planiranja je najavljivao da će radovi na izgradnji stanova u Ulici dr Ivana Ribara u Novom Beogradu početi u oktobru, ali se to nije desilo. Kada je prvobitni rok probijen, Dulić nije odustajao od zadavanja novih rokova.

“Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić najavio je da će do kraja godine početi radovi na izgradnji stanova u beogradskom naselju Dr Ivan Ribar, a u okviru programa masovne stanogradnje Vlade Srbije.
- Završili smo predradnje da bi se gradilište otvorilo, a one podrazumevaju izradu idejnog projekta, glavnog projekta, raspisivanje neophodnih javnih nabavki – kazao je Dulić i dodao da realizacija projekta kasni nekoliko meseci jer je bilo naseljeno nekoliko desetina romskih porodica.”

Beta, 21. 11. 2011. godine

Ispostavilo se, međutim, da od početka radova u 2011. neće biti ništa.

“Zemljište na kome će se kompleks graditi je državno, ali kada će radovi početi ne zna se tačno, pošto je u toku rešavanje problema sa neformalnim naseljem na tom zemljištu. Dok se njihovo raseljavanje ne završi, radovi neće početi a kada se to desi rok za izgradnju je 16 meseci – objašnjavaju u Direkciji.”
Blic, 8. 12. 2011. godine

Zbog toga obećanje ministra Dulića ocenjujemo kao neispunjeno.

Jedno mišljenje na „Naselje Ivan Ribar samo što nije

  1. Al moj Beograd raste…u njemu sam rodjena, do 10 odrasla a onda “deportovana” u CH i svake ama svake godine dolazila osim 90 i 91 (tad mi je sve preselo iz poznatih razloga) a nazalost sasvim se vratila u Martu 2000 i evo jos uvek ko Gastarbajter u svom rodnom Gradu se osecam…Dok sam bila u CH, Londonu , NY ja sam se prilagodila tamnosnjem zivotu a ovde ….znate zasto i sad nicu nove zgrade a ja zivim u Jakovu … jos malo i tamo cemo se osecati ko STAROSEDEOCI na Bezaniji!!!!!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>