Komentar istinomera

Godinama su čelnici Novog Sada insistirali da se otvori policijska ispostava u delu grada gde živi preko 70 hiljada Novosađana kako bi se smanjila stopa kriminala na Novom naselju, Satelitu, Telepu i Adicama i građani bili bezbedniji. Grad je ustupio objekat i u njega i logistiku uložio 3,5 miliona dinara, očekujući da će osim šalter sale za lična dokumenta stanovnika, biti formiranja prava policijska stanica i zaposleni policajci.

Međutim, u novootvorenu stanicu je, umesto policije smeštena je Uprava granične policije, Regionalni centar prema Hrvatskoj. Tada je rečeno kako je to privremeno rešenje pošto je, navodno, do kraja 2012. trebalo biti zaposleno 80 obučenih čuvara javnog reda i mira, te bi to postala regularna policijska stanica.

Čitava godina je prošla, niti je formirana stanica, niti su zaposleni policajci. Zato prvi čovek policije dobija ocenu “neispunjeno”.

U svetlu najnovijih dešavanja na Novom naselju kada su se dve grupe navijača usred bela dana sukobile i tom prilikom ispalile nekoliko hitaca u blizini vrtića i osnovne škole, na sreću bez posledica za prolaznike, podstaklo je političare da nanovo upute apel ministru i upitaju ga zašto nije ispunio obećanje i zaposlio policajce kako je bio pre godinu dana obećao.

Inače, Dačić je istom prilikom obećao da će novosadska policija dobiti do kraja januara 2012. načelnika uprave kojeg do dana današnjeg još nije imenovao.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>