Komentar istinomera

Kada je Marti Ahtisari početkom 2007. predstavio svoj plan za Kosovo, tadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Drašković bio je izričito protiv predloženog rešenja i lobirao u svetu da ono ne bude prihvaćeno.

“Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drašković otputovao je u Južnoafričku Republiku, gde će zatražiti da ta zemlja u Savetu bezbednosti ne podrži Ahtisarijev plan o statusu Kosova.

- Pregovarački tim Srbije uskoro će posetiti sve zemlje članice SB – stalne i nestalne – uključujući Japan i Kanadu, kao članice Grupe 8. Južnoafrička Republika je država čiji se glas veoma uvažava u Africi, a ubrzo slede posete Gani i Kongu, da bismo i njih uverili da bi usvajanje Ahtisarijevog plana značilo ‘paljenje fitilja’ za teritorijalni integritet skoro svih afričkih zemalja – rekao je Drašković.”

Press, 11. 4. 2007. godine

Drašković je bio uveren da Ahtisarijeve tvrdnje o zaštiti prava Srba nisu tačne.

“Iako Marti Ahtisari ističe da je planom maksimalno obezbeđena zaštita Srba, to nije tačno jer se prava Srba samo obećavaju, ali bez garancija da će biti ispunjena i bez sankcija za albansku većinu ukoliko pogazi svoja obećanja. Proglašenje Kosova za međunarodno suverenu državu Albanci bi mogli da iskoriste tako što bi plan o zaštiti Srba tumačili kao nešto što je zapisano na ledu i što bi odmah po dobijanju nezavisnost prineli vatri da ne ostane ni slova na tome ledu.”

Blic, 26. 2. 2007. godine

Vuk Drašković je bio eksplicitan – nema kompromisa u planu.

“Kompromisa nažalost nema. To automatski znači da ni rešenja ne može biti, jer je kompromis jedan od vodećih principa Kontakt grupe i samo rešenje zasnovano na kompromisu može biti rešenje”, naglasio je on. Drašković je kazao da ‘kompromisa nema, jer se nije ni tražio’, već je od početka cilj bio da se razbije Srbija. ‘Između legalnog zahteva Srbije da sačuva teritorijalni integritet i kosovskih Albanaca da sami vladaju, nije teško izgraditi most. Mislim da će tako i biti’, rekao je Drašković.”

Politika, 11. 3. 2007. godine

Tadašnji ministar inostranih poslova čak je smatrao Ahtisarijev plan opasnim.

“Ministar Drašković preneo je francuskom kolegi uverenje da je Ahtisarijev predlog opasan za stabilnost regiona, kao i da je pogrešna procena ‘naših prijatelja u EU’ da bi Srbija, ako Kosovo nasilno bude proglašeno nezavisnom državom, sa ‘ogromnim entuzijazmom krenula u evroatlantske integracije’. On je ocenio da bi u tom slučaju ‘ogromna većina srpskog naroda tada reagovala sa osećanjem poniženja i da bi došlo do dramatične erozije evropskog raspoloženja u Srbiji’. Drašković je ocenio da je Ahtisari ‘mogao da krene od primera u svojoj kući i naveo slučaj Olandskih ostrva, naseljenih Šveđanima, koja su bliže Švedskoj nego Finskoj, ali su ipak u državnim okvirima Finske, uz dva odvojena politička sistema. ‘Iluzorno je verovati da će Srbima biti bolje kad se povuku međunarodne snage i još ako Kosovo bude nezavisna država’, zaključio je Drašković.”

Danas, 23. 3. 2007. godine

Drašković je Ahtisarijev plan uporedio sa rezolucijom 1244 UN.

“Sve to što predviđa Ahtisarijev plan bilo je predviđeno i dosadašnjom Rezolucijom 1244, pa je ispalo da je zapisivano na ledu i prinošeno vatri. Zbog toga misija SB mora da poseti enklave na Kosovu i da se uveri u tragični položaj jednog naroda, kao i u to da standardi zagarantovani Rezolucijom 1244 nisu ispunjeni. Zbog toga je Rusija u pravu kada postavlja pitanje zašto suspendovati Rezoluciju 1244 pre nego što njene odredbe budu ispunjene.”

Blic, 23. 4. 2007. godine

Međutim, četiri godine kasnije, bivši ministar spoljnih poslova priča potpuno drugačiju priču. Štaviše, on sada zastupa prihvatanje Ahtisarijevog plana.

“Beograd treba bez oklevanja da prihvati nestatusni deo Ahtisarijevog plana koji srpskom narodu na Kosovu obezbeđuje značajnu autonomiju i evropske garancije za njihovu zaštitu. 

Kakvu bi dobrobit donelo Srbima naknadno prihvatanje ‘Ahtisarija’?

- Ahtisarijev plan je neka vrsta replike plana Z4 za Srbe u Hrvatskoj. Srbima na KiM se garantuju: srpske opštine, srpska policija, školstvo, zdravstvo, prvostepeni sudovi, zaštićene zone oko crkava i manastira, interesno povezivanje srpskih opština i srpskih institucija na KiM između sebe, kao i sa Srbijom. Za Srbe na severu predviđena je i dodatna regionalna autonomija. Zbog toga sam kao ministar spoljnih poslova, javno podržao nestatusni deo Ahtisarijevog plana, ali su svi ostali u Vladi i državnom vrhu taj dokument odbacili.”

Večernje novosti, 15. 9. 2011. godine

Zbog toga, izjavu lidera SPO ocenjujemo kao nedoslednu.

75 mišljenja na „Ahtisarijev plan je dinamit za ceo svet!

 1. Eh, sta sve taj nije blebetao.
  Ja sam ga svojim usima slusao kako je 1999.godine govorio da, ako Kosovo bude okupirano, da ce njegova stranka, ako bude trebalo da osniva paravojne jedinice kako bi oslobodili Kosovo.

  • Драги Ацо, немој сам себе убеђивати у неистине. Ниси ти могао својим ушима да слушаш Вука Драшковића 199. године, а посебно не да је он говорио тако о Косову и оснивању паравојних формација. Тако су говорили Слободан Милошевић, Томислав Николић, Александар Вучић и Војислав Шешељ. Иди мало у архиву неких новина, те ћеш се сам уверити да ниси у праву.

   • Milane Radomiru ili kako se vec zoves….ti zaista nisi nista citao 1998. i 1999. godine. Pa svi znaju njegovu cuivenu izjavu da ” ko digne dva prsta, misleci na siptare koji su tada dizali dva prsta u znak pobede, isecicemo ne ta dva prsta vec celu ruku” !!!! To je govorio lazljivi Vuk Draskovic. Obraza taj nema a ni stida ni srama. Jad i beda

  • e moj aco i ti i vuk draskovic jos sanjate sa otvorenim ocima.
   Nema vise kosova za vas je republika e kosoves i to jos nekoliko godina pa u jarinje i na bernjaku ce biti wellkomen in ALBANIJA.

    • Na tvoje pitanje sta cemo posle kad nas ameri vise ne podrzavaju, (a to se nece desiti sad i 100 godina, a i vise) mi cemo do tada brojati desetne hiljada vojnika, takodje i policije, i bice obuceni poslednjom tehnikom kao sto i sami vidite ponekad na tv, ako gledate nase sat tv. A do tada, srbija ce biti najsiromasnija drzava evrope, ako pod kojom srecnom zvezdom budu vas prihvatili. Sandjak ce biti republika ili samostalna drzava, a i vojvodina takodje. Sumadija bice isto, a srbiji preostaje samo Beograd. Malo cinican odgovor tebi, ali isto je bilo i pitanje.

     • vI NIKADA NE’ETE IMATI VOJSKU,JER NEMATE TRADICIJU ZA VOJSKU.vAS NACIN RATOVANJA JE kACACKI I UVEK CE TE DA BUDETE PIJUNI U TUDJIM RUKAMA.pROLISTAJ ISTORIJU aLBANSKOG NARODA ( CELOKUPNU ( , PA CES DA VIDIS O CEMU SE RADI.aLBANIJA JE JEDINO IMALA NEKI OBLIK ORGANIZOVANE VOJNE SILE,ZA VREME II sv. rata pod okupacijom Italije,za ciji su se racun inace borili.

 2. Da je nedosledno-jeste, ali da je u interesu svih onih koji su ostali da žive u ovoj nesrećnoj zemlji, i to je tačno. Najbolje bi bilo da je taj Preokret nekog novog, nepotrošenog, neokaljanog, neiskompromitovanog lica, političara, mudraca ili bilo kojeg drugog autoriteta, grupe ili političke organizacije. Na žalost, nema takvih, pa eto nama opet Vuka da nas spasava od nas samih i belosvetskog ološa. A situacija je takva da bi trebalo gledati šta je najbolje za sve nas i kako, konačno, da prekinemo ovu agoniju, a ne ko stoji iza toga. Na žalost, jer najveće propalice su opljačkale narod i državu i kupile sebi tapiju da se bave politikom. A kad takvi isplivaju na površinu,onda umni moraju da paze samo ona to kako da sačuvaju glavu i goli život i, uz to, da birkaju između suludih opcija opredeljujući se za onu koja je najmanje suluda.To je Srbija danas.

 3. Doslednosd na glupost znaci trajna glupost . Nekima treba vremena za sazrevanje ,zato , bolje cak i sa zakasnjenjem da se dodje do istine nego zbog doslednosti pomiriti se sa neistinom . Jugoslavija je imala nekog smisla za Kosovo i albance ,Srbija je nezamisliva za albance a i, za normalne srbe, Srbija sa albancima je gubljenje dragocenog vremena . Vidimo se u Evropi bez granica ruseci najpre granice medju nama .Mi koji smo doziveli normalna vremena znamo da je funksionisanje bez granica najbolje i jedino normalno .

 4. Placeno mu je da tako prica. Nazalost nase televizije mu previse pridaju paznju. Covek jednostavno nije vredan paznje. Osvirao svoje!

  • Interesantno je citati ove komentare. Lepo bi bilo da ih i neki lektor pregleda, mada i svaki pismeni petnaestogodisnjak jasno moze primetiti elementarnu nepismenost gotovo svih komentara koji su usmereni protiv Vuka. Za koga li su oni? Blago nama.

 5. Vecina Srba i sa ove strane Drine i sa one strane Drine ga je devedesetih anatemisala i pravila izdajnikom i stranim placenikom. Uvek su se njegove reci obistinile ali je tada kasno bilo za Srbiju. Cini mi se da ce i sada biti tako. Opet cemo izgubiti i dragoceno vreme i ono sto bi sada dobili i opet cemo poraz da slavimo kao pobedu.

 6. Vuce drzi se ti pisanja, a sto se politike tice odavno si “mrtav”. Zato ostavi politiku onima koji imaju nesto novo da kazu,a Ti idi u penziju ili ako pobedi LDP (nedaj Boze),dobices Ambasadorsko mesto u Briselu…

 7. Potpuno neupotrebno da se bavi pitanjem Kosova,gde ima dovoljno unutrasnih problema u resavanju.Kosovo je tako i tako izgubljeno,dal ne bi bilo bolje da se vlada Srbije izvinjava za zlocine rata koji onda mogu bi razgovarat za buducnost nacionalne manjine u obe dvoje drzave!

 8. COVEK ZNA ODLICNO STA PRICA. STO SE KOSOVA TICE STAVITE RUKU NA SRCE I PRIZNAJTE DA STE NAS IZGUBILI.NEMA SE TU VISE STA URADITI NITI DRASKOVIC NITI BILO KO DRUGI VAM VISE NE MOZE POMOCI.GLEDAJTE DA VAM EVROPA OTVORI VRATA I NE GLEDAJTE NAZAD JER OVDE SE VISE NEMA STA UCINITI—KASNO JE A TO ZNAMO ODLICNO I MI I VI.PROCI CE PAR GODINA OTVORICEMO GRANICE I POKUSATI AKO NE MI ONDA NAKON 40-50 GODINA ZIVETI KAO NEKAD BEZ GRANICA I KAO DVE NEZAVISNE DRZAVE JER SE SA BARIKADAMA NE ULAZI U EVROPU I DAJTE LJUDI POGLEDAJTE KAKO SVET ZIVI SVI ZIVE U 21-VEKU A VI SE VRACATE UNAZAD SA TIM BARIKADAMA KAO U PRAISTORIJSKO DOBA.DOKLE TAKO???????POZDRAV SVIM DOBRONAMERNIM SRBIMA SIROM SRBIJE OD ALBANCA SA KOSOVA TACNIJE IZ MITROVICE.

  • ko prica o evropi. e svasta…a to nakon 40 – 50 godina cemo ziveti sigurno bez granica – svi u srbiji. i ti to dobro znas “dobronamerni alnabce”….cim vam amerika okrene ledja (a okrenuce sigurno, kao i svima do sada) najebali ste.

  • STA TI PRICAS , PA JEL SE U EU ULAZI AKO DIGNETE AUTOBUS U VAZDUH I POBIJETE DECU U GORAZDEVCU , SPALITE U KRECANU U KLECKI, BACITE BOMBE NA PIJACI ,UBIJETE ZETEOCE NA NJIVAMA JEL SE TAKO IDE U EU?ALI ZAPAMTI MNOGO STE NAM DUZNI NIKADA VAM TO NECEMO OPROSTITI. DA LJUBITE I SLAVITE MILOSEVICA STO STE TU GDE JESTE.ALI KAKO SIPTAR KAZE:TOCAK JE KOCIO, ALI AKO KRENI ,ONDA SMO NAJEBALI.

  • vidis , u 21 veku evropa je izbrisala granice na svojoj teritoriji a u Srbiji je napravila nove zato ne lupaj gluposti i ne salji pozdrave dobronamernim Srbima jer kada ste vi u pitanju takvih Srba nema=osim u LDP-u=

  • Neka Bog da mira i brisanje granica. Mada je puno ludaka sa obe strane sadasnjih administrativnih granica i medjudrzavnih u okruzenju.

  • Драги Црногорче, да те подсетим, Вук Драшковић и СПО су први у комунистичкој Србији и Југославији развили српску националну тробојку без петокраке и са немањићким грбом на њој. Многи су га тада критиковали Вука, а сада је то државна застава Србије. Вук Драшковић и СПО су први запевали забрањену химну „Боже правде“, док је две трећине Србије стајало мирно уз “Хеј словени”. Сада је “Боже правде” званична химна државе Србије. Вук Драшковић је први уздигао три растављена прста, која су прво страховито оспоравана, а сада су прерасла у национални поздрав. Мислим да ће таква ситуација да буде и у вези са Косовом и Метохијом. На крају да нагласим, да Вук Драшковић никада није поменуо ни “П” од признања такозване државе Косово.

    • radomire ti stvarno imas problem sa samim sobom.Veliki borac za sve srbe u bivsoj SFRJ, pored Arkana jedini koji je formirao paravojne formacijem borac za jedinstvenu SCG, postao je kriticar svih srbe koji su se borili za opstanak srpskog naroda na prostorima bivse SFRJ, poslao kuma u Hag a on je trebalo da ide i trebalo mu je suditi u Srbiji za organizovanje defetizma i dezerterstva 1991 – 1993 godine, uspesno obogatio sebe blizu i dalju rodbinu svoje supruge inace pravog predsednika SPO, prevario Djindjica 1smenio ga sa mesta gradonacelnika Beograda zbog toga za njega nije bilo mesta u DOS-u,veliki borac protiv NATO-a i americkih interesa a danas najverniji sluga tim interesima i da ne nabrajam dalje….. u pamet se covece. Takvo zlo retko koji narod ima.

    • Milane Radomire, Vuk sve sto je radio, uglavnom je radio lazno-ne zaboravi. A da nazalost jeste cesto pogodio istinu, to jeste. Pa, i sam si napisao “prvi uzdigao tri RASTAVLJENA prsta…” E, pa treba i to da znas da to i jeste najveci problem, koji je otkrio njegove lose namere.Rastavljena tri prsta predstavljaju RASTROJSTVO, koje su smislili katolici po Hrvatskoj,kako bi ponizili pravoslavni narod. Stari srpski pozdrav je bio sa tri spojena prsta, koji predstavljaju ustrojstvo – spojena isto onako kako se i krstimo, jer smo Pravoslavci. Veliki pozdrav, za neke stvari si 100% u pravu, ali neke gresis, pa mala ispravka.

     • …i jos nesto oko Vuka. Mozda on ponekad zeli dobro narodu, ali mlati gluposti i napravi samo stete. Imam utisak da mu je prece da naudi Milosevicu i njegovima, nego li sama dobrobit drzave. Milosevic nije bio dobar, ali ono za sta ga Vuk optuzuje, to su nebuloze. Pa, i ja sam protivnik Miloseviceve politike, ali nije istina da je Milosevic vrsio represiju na Kosovu!!! Vrsio je represiju nad Srbima, a ne nad Albancima. Milosevic se na Kosovu boriop protiv terorizma i to mora svetu da se kaze i dokumentuje, a ne davati stetne izjave po drzavu (koje jos i nisu istinite), samo po cenu toga da se unisti Milosevic i dokaze Vukova “dobra” politika! Pa, BRE, on nije normalan! Pa, po cenu nicega ja nebih naskodio svojoj drzavi, narocito ne zarad svojih politickih ciljeva.

 9. Ovom napacenom narodu je dosta lazi. Lazu ga vec dugo. Ko jos moze da poveruje da ce velike sile koje su priznale Kosovo da promene svoje misljenje. Svi znamo da to nece da se desi u blizoj budcnosti i da i mi to moramo da prihvatimo kao realnost. U ovom svetu na zalost ne vlada pravda i pravo vec sila. Emocije su nesto drugo.

 10. Nema ovde nedoslednosti,bas naprotiv,i onda je rekao da je setatusni plan dobra osnova za dalje pregovore,isto kao i sto sada to isto prica,prihvatiti taj nestatusni deo kao osnov za dalje pregovore,uostalom tada nezavisnost Kosova jos nije bila prihvacena,i sta je to trebao da prica ???

 11. GRANICE-KAD NISU TAKO VAŽNE ŠTO SU ZADRTO NAVALILI DA IH OZVANIČE I UTVRDE KAD NAVODNO U EVROPI IH NEĆE BITI ALI AKO EVROPA PADNE SVAK U SVOJE GRANICE.NISU BILE NAVODNO VAŽNE NI U EX-YU PA POSTADOŠE I ŠTO BI ABANCI BILI JEDINI NAROD NA SVJETU SA DVIJE DRŽAVE.ČIME SU TO ZASLUŽILI U SVIM RATOVIMA SU BILI NA SUPROTNOJ STRANI OD SAVEZNIKA A SAD IM GRUPICA POTKUPLJENIH AMERIČKIH ISTROŠENIH POLITIČARA ZA TEPSIJU RIBE DADE DRŽAVU.
  A ŠTO SE OSTALOG TIČE NISU HTJELI SA SRBIMA PA SAD SRBI SA KOSOVA NEČE SA NJIMA U ČEMU JE PROBLEM? KAD BUDEMO U EVROPI GRANICA NEČE BITI I BIĆE NEVAŽNE-NIJE NEGO
  A “DOBRONAMJERNOM ALBANCU” IZ MITROVICE DA STE BILI DOBRONAMJERNI NEBI PRODAVALI LJUDE KAO REZERVNE DJELOVE 50 GOD NISTE PLAČALI VODU STRUJU POREZ E SAD KOLKA GOD DA VAM BUDE DRŽAVA AKO JE BUDE NJOJ ČETE MORATI TO PLAČATI PA ĆETE VIDJETI GDJE VAM JE BILO BOLJE .
  A VUK DRAŠKOVIĆ JE OBIČAN PARMAK I DILETANT ON JE PRODANA DUŠA KOJA NAM JE VŠE ODMOGLA NEGO I MILOŠEVIĆ A OSTVARIVALO SE ONO ŠTO ON KAŽE JER JE ON I JOŠ PAR NJIH BILO PLAČENO DA AGITUJU ZA SVE ŠTO NAM JE SILOM NAMETNUTO ON JE ČOVJEK BEZ KIČME I LIČNOG INTEGRITETA,POČEV OD ONE NJEGOVE”SVAKU RUKU KOJA PONESE ZELENI BARJAK… ” PA DO OVOGA SAD ČOVJEK JE DOTIGAO SAVRŠENSTVO EVOLUCIJE POSTAO JE “KAMELEON”

  • Sinisa objasnio! Poruka , dve albancima koji su se javili: Nece proci puno vremena kada cemo posmatrati rusenje spomenibila klintona u pristini. VI CETE GA RUSITI, dok vam najmiliji budu umirali u bolnici zbog posledica bombardovanja. Drugo, vdim znate srpski. Ako, trebace vam!

 12. Taj Vuk je služio Miki Špiljaku, pa Slobi, pa evo našo nove patronate! Sve za ljubav prema otadžbini, odnosno novcu! Što je narodu sve gore te belosvetske fukare žive sve bolje!

  • Драги Злоћко, а шта је ту спорно? Сви су некад нешто радили, питање је само шта су урадили? Да ли је Вук Драшковић док је радио код “Шпиљка” урадио нешто лоше за Србију? Није, чак напротив тада је написао најбољи српски роман “Нож” и за то добио отказ. Из Владе Момира Булатовића је избачен, јер се противио увођењу преких судова за време ратног стања и тиме спасао животе стотине и хиљаде мислећих људи у Србији. То нису мрље у Вуковој биографији. Ако се ико у овој Србији извињавао због својих грешака у вођењу политике, то је био Вук Драшковић (прочитај књигу “Мета”).

 13. Pada mi napamet recenica moje komsinice/advokat/ ima oko 6otak godina;parafraziram”da nisam citala naucnu fantastiku ,ja ,danas, ne bi razumela ovaj svet”!!!stvarno glupa situacija.Ali to je posledica nerazumevanja tendencija i tokova savremenog sveta, za koji uz svo moje razumevanje ,kao da se gubi u svojoj zamrsenosti,nedoslednosti i nedostatku jasnih ciljeva.Bice potrebno puno srece svima,ili…neka nam je dragi bog u pomoci!!

 14. O kako zvuci zalosno… izgubiliste Kosovo za uvjek. Mozete samo sanjati ka magarac kada ga je vuk pojeo vise od polovine, a on se molio da do samo bude jedan los san.

 15. Kad bi imao bar jedan politacar sa trunkom casti i postenja u ovoj zemlji bilo bi super… Mozda Vuk Jermic, ali mozda ko ce ga znati…

 16. Поштована господо, сматрам да Ваша оцена: “Zbog toga, izjavu lidera SPO ocenjujemo kao nedoslednu” није коректна.
  Требали би да знате да су се околности драстично и страшно промениле. Прве изјаве које наводите Вук Драшковић је дао у време када Косово још није прогласило независност. Проглашењем самозване Републике Косово је променило ситуацију, тако да и изјаве морају бити прилагођене тој ситуацији.

  • Albanac iz Pristine komentira ovi dogadjaje ovako,vashi politicari sanjaju u sred dana ljudi moj stvar Kosovo je zavrsen 1999 godine ja stvarno ne znam sta mu sluzi toliko lazi o kosovu.

 17. Ne mogu da verujem. Pa zar jos uvek postoji neko ko misli da Vuk Draskovic moze ijednu rec da izgovori a da nije laz. Dobro smisljena laz koja po pravilu nanosi stetu Srbiji. Pa zar ste zaboravili da je upravo on osnovao prve paravojne formacije (Bele Orlove, ili SDG) i poslao ih u Krainu da brane srpske granice, jer one su svuda “gde su srpski grobovi” kako je onda govorio. “Karlovac-Ogulin-virovitica” je granica koju je upravo on zagovarao, da bi se sada pretvorio u vecu Sonju od Sonje, vecu Vuco od Vuco, pa cak i vecu Kandi-cku od KANDI-CKE. On meni pricajuci sve ovo lici na coveka kome su testisi duboko u necijoj fioci i kada taj (mozda tajne sluzbe) samo malo jace pritisne on prica kao navijen. Protiv Srbije naravno. Mozda zato i zvuce tako sramno, ne povezano i kontradiktorno…PS pozdrav za sve nesrbe i jedna molba za njih. Neka oni idu u svoje maticne drzave i neka tamo uredjuju unutrasnji sistem svojih otadzbina. Neka sudbinu Srbije ostave nama, a mi cemo vec znati sta nam je ciniti…i budale znaju da je ranjeni lav najopasniji…

 18. eh-moj sinisa to si mi ti nesto pobrkao izgleda ko kome nije placao struju?????struju ste vi nasu koristili ako nisi znao i nisi cuo za obilic isto kao za trepcu?????vi ste ti koji ste muzli kosovo i sa strujom i sa bogatstvom trepce nemoj da si dete molim te to znaju i mala dec apo decjim obdanistima.PLACACEMO STRUJU ZASTO NE BIH??/MI SMO I GRADILI IZNOVA NASE KUCE KOJE STE NAM PORUSILI I SVO NASE BOGATSTVO ZA 10-TAK MINUTA STO SMO STEKLI BILI SA ZNOJEM UNISTILI STE NAM BILI A ZASTO NE BIH PLACALI STRUJU I VODU ITD ITD.PLACAT CEMO RADO I TO DUPLO AKO TREBA SVE SMO SPREMNI UCINITI JER SE SAMO TAKO MOZE ODRZATI JEDNA DRZAVA–NE BRINI TI ZA NAS MILOM TE.JA TE IPAK POZDRAVLJAM I ZAHVALJUJEM JOS JEDNOM STO BRINES O NAMA-MILO MI JE JER SE SAMO TAKO MOZEMO ZBLIZITI KADA JEDNOM DRUGOM DAJEMO SAVETE I MISLIMO I NA ONE SA DRUGE STRANE GRANICE A NE SAMO NA SEBE.POZZDRAV JOS JEDNOM SVIM DOBRONAMERNIM LJUDIMA SIROM BIVSE JUGE.

 19. Iz svega sto sam mogao da saznam od navedenih komentara zakljucujem da Vuk Draskovic i mnogo drgih istomisljenjaka ponasaju se KVD kako vetar duva. Imamo prestavu ponasanja srpskih politicara udrzenih zlocinaca vise od jednog vijeka nad Albancima i Muslimanima vi srbi treba da se osvestite i optuzite vase akademike SANU , Dobricu Cosica , Ljubomira Tadica , oca Predsednika Srbije Borisa Tadica , Mihajla Markovica , A.Isakovica i druge tvorci Memoranduma iz 1986 godine koji su sanjali Veliku Srbiju , i sad sin Milosevica Ivica Dacic preti ratom da prisvoji severni deo Kosova , ali on zaboravlja Presevo,Bujanovac , Medvedje i drugo ovo su argumenti dobro je da se izvinete Albancima za zlocine i priznate Nezavisnos Kosova kao realna cinjenica jer nikada vise nece srpska cizma gaziti na Kosovo.

 20. dober dan svima ja nisam politicar ja niasm niasta ja sam samo jedan covek kao vi. neznam sta vi mislite vi serbin vi morate da gledate napred a ne nazad. sta je bio bio je. to i vi hocete da zivite na miru i albanci. POZDRAVIM SVE — DINO OD NJEMACKE

 21. Као његов члан СПО мислим да ми је то највећа грешка у животу што сам направио,сећам се само на иконе у Лазаревачкој цркви када се клео и заклињао шта је причао …Овако могу само рећи како живи тако ће се и памтити. Због сећања на покојног Гишку и осталих који су дали животе због наших и Његових тадашњих идеала требало би да се завуче у неку мишју рупу…Поносим се и дичим што сам СРБИН и још Православац јер имамо оно што цео свет може само да сања о томе СРПСКО КОСОВО И МЕТОХИЈУ са све својим Манастирима и задужбинама а изнад свега имамо свој чисти ОБРАЗ и децу која верују у некадашње идеале и своју вољену ОТАЏБИНУ.

 22. Bravo Vuceticu. Identican slucaj. Samo ko je onda pocetkom 90-tih mogao da ostane ravnodusan na sve one njegove epske govore, recimo “da francuska konjica ima problema jer ne moze da prati srpsku pesadiju” i td, i td. Ne kapiram ove siptare i muslimane koji bi da uredjuju Srbiju i da nama Srbima predlazu sta je bolje za nas. Cak se i jedan “nemac” javio. Pa ako ne treba da vodimo racuna o granicama sto su onda oni srusili berlinski zid i ujedinili dve nemacke? Sto…?

 23. Ovo samo potvrdjuje da je Vuk Draskovic zaista dosledan.On je tad odbacio Ahtisarijev plan kao celinu ali je govorio da je nestatusni deo tog plana nesto o cemu se moze pricati.Valjda se svi secamo kada su ga u njegovoj vladi optuzivali da radi na svoju ruku ili smo mozda i to zaboravili.To covek kaze i sada da taj nestausni deo moze biti osnova za razgovore i da se uz odredjena poboljsanja i garancije moze doci do resenja bez ikakvog priznanja.Oni koji su potpisali Kumonovski sporazim danas ponovo brane Kosovo.Ako misle da moze drugacije onda neka Ivica Dacic pozove Albance da izadju da predstojece parlamentarne izbore i nek svoje mesto zam.premijera ustupi Hasimu Taciju.To je Kosovo u Srbiji.

 24. e moj vuceticu mogu ti samo reci nadam se i to se samo nadam jer ne verujem da to tvoje dete nece liciti na tebe ali tesko da nece jer kazu da kruska pod krusku pada.ma sta imas ti to bre sto nema ceo svet?????nemas ti kosovo nego ga imam ja i moj albanski narod i svi drugi koji zive u nezavisnoj drzavi KOSOVO a ti sta mi ti to imas??????ustani nisi u snu u javi si pogledaj iza sebe lepo gde si gde zivis i posto imas to sto mastas onda sto ne dodjes i posetis te tvoje sta ja znam sta imas po kosovu>?????jedino sta imaju takvi nacionalisti kao ti to su BARIKADE eto sta imas ti po kosovu i to samo jos koji dan.stvarno mi je nezgodno od par intelektualnih ljudi koji su do sada davali bas pametne komentare i koji znaju i priznaju sta se kod nas desava i njima se izvinjavam na ovom komentaru jer ja sam tako vaspitan da se ljudima izvinim mislim na one postene i realne ljude a ne na tebe.tebi je mislim vreme da ustanes jer dosta si spavao i sanjao.

 25. A TI <>DAJ COVECE PONASAJ SE MALO KULTURNIJE I NAZIVAJ NAS ALBANCIMA A NE SIPTARIMA JER SAM I JA TEBE I TVOJE NAZVAO SRBIMA A NE DRUGACIJE.NEGO,NEKA SADA TO PREDJIMO NA ONO GLAVNO STA SI HTEO TIME RECI DA VAS MI MORAMO UCITI ILI PREDLAGATI STA JE ZA VAS BOLJE??/NE-NE-NE DRUZE VAS NIKO NI NE POKUSAVA NECEMU NAUCITI JER OVDE SE RADI O STANOVNICIMA REPUBLIKE KOSOVA MI NJIH POKUSAVAMO IM OBJASNITI STA JE ZA NJIH BOLJE A TO JE POMIRITI SE SA SUDBINOM DA ONI IMAJU SVOJU NOVU DRZAVU I DA NE MORAJU BRINUTI O INOSTRANIM PROBLEMIMA KAO NPR STO SE OVDE DISKUTUJE O UVAZECEM GOSPODINU DRASKOVICU.ETO TOLIKO OD MENE SAD ZA SAD.

 26. politika se vodi u skladu sa vremenom i to je jedino relevantno, nekad nije bilo prihvatljivo dok je danas gotovo nedohvatljivo, otuda promena Vukovog stava, Bogu Hvala pa je ne vodi onaj ko je pisao ovaj članak, koješta, al’ doslovno..:D

 27. Pa dobro bre ljudi kad cete ustati od sna i videti realnost.KOSOVA sad i Zauvek je izgubljene za vas jer ste i silom uzeli i napokon silom izgubili. Isprali su vam mozak godinama. Prvo ste izlazirali istorije pocevsi od Stefan Nimananjica(za vas) a za nas STEFAN NIMANI(Albanac pravaslovac) ako ne verujete iditi u Hilandarski manastir u Grckoj i gledajte kako se pise njegove ime NIMANI a ne Nemanjic, naravno o cirilicu ali sufiks sve objasnjava. Da ste dosli iz Rusije zajednoo sa Turcima u Anadaliju i balkan to nije tajna,samo ime “Serb” dolazi iz turskog jezika “Serbez”sto znaci Slobodan od takse samo da uzurpuje tudja zemlja. Da ne duzim mnogo sa istorijom bolje je za vas da se okrenete realnoscu da ne bi ostali u Beogradski Pasaluk.Budite Pozdravljeni drage komsije serbe(ne shkavelli).

 28. Lepo pise za onoga koji hoce da cita.
  „Iako Marti Ahtisari ističe da je planom maksimalno obezbeđena zaštita Srba, to nije tačno jer se prava Srba samo obećavaju, ali bez garancija da će biti ispunjena i bez sankcija za albansku većinu ukoliko pogazi svoja obećanja.”
  Vuk Draskovic danas trazi Ahtisarijev plan u z garancije, to je taj Ahtisarijev plan plus. Druga stvar, tada su jos vodjeni pregovori i Kosovo nije proglasilo nezavisnost.

 29. Dragi Bubi ,kod Albanaca je sve lazno ili ukradeno od drugih: Ime , zastava,nacionalni simboli,poreklo…Ziveo sam u Metohiji i znam , ama bas sve o Albancima.Vas su ubedili prvo da ste Iliri ,da bi nekako dokazali teoriju o starosedelestvu na Balkanu,pa ste se onda pravili da ste trovani,sto je za posebno psihijatrijsko ispitivanje od strane najeminentnijih strucnjaka iz psihoanalitike * ja sam se cak,neznajuci kakva je to predstava pridruzio ljudima koji su kao pruzali pomoc ,,otrovanima”.Posle su vas NATO gospodari setali po sumama Kosova i Metohije( opet predstava),pa bih rekao da vi zivite u masti a realnost je nesto drugo.Na kraju krajeva stari i kvalitetni narodi se prepoznaju po pojedincima koji odskacu u etapama razvitka civilizacije , genijima iz njihovih redova. Ja stvarno neznam ( osim , nobelovca,mislim da se zvao Ismail Kadare)da iz vaseg naroda postoji vrhunski Pisac,pesnik,naucnik,sportista,vojskovodja…

 30. ALBANAC Немогу те другачије звати него оним правим именом. Ако сте албанци зашто онда има званично два назива Албанија и ШЋИПНИЈА. Шћипнија у преводу веома добро знате шта значи – ОТПАДНИК,ОДГНАНИК.Како сте добили то име и одакле потичете ако незнаш питај своје дедове и сазнаћеш,а што се тиче СРПСКОГА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ одувек је било и остаће само и једино СРПСКО.Многе царевине сломиле су зубе и нестале због СРПСКОГА КОСОВА па и ви ћете сигурно.Тога сте и сами свесни и бојите се шта ће вас једнога дана снаћи када будете враћали за све што сте нам починили.Несмете заборавити да су га и турци држали 500 година и поново је било и остало наше па и ова ваша нацистичка Америка и нацистичка европа веома брзо ће сама себе појести а вас ће њихови керови комадати да би нама што мање муке остало када вам будемо наплаћивали за сваку кап СРПСКЕ КРВИ коју сте пролили и за свако парче СРПСКОГ меса које сте комадали и још увек комадате.А што се тиче мога детета не секирај се неће личити на мене сигурно јер га ја не учим о братству и јединству са својим џелатима већ га учим о мржњи коју гаје према њему и његовом народу и да због тога поготово несме нипошто ПРАШТАТИ.Да није опроштено после 2 светског рата СРПСКА крв коју сте пролили сада се ти не би курчио са твојим нацистима по нашој ДОМОВИНИ.А то ако те мучи где сам ја пређи мост и биће ми драго да те упознам јер по твоме писању само ми реци ко ти је од родитеља Православни СРБИН… Дали отац или нажалост само мајка и због такве мржње покушаваш да сакријеш своје порекло.Мораш само знати да никада неможе бити изгубљено оно што је КРВЉУ ОТЕТО јер како је отето тако ће се и вратити.А што се тиче издајица као што је ВУК зна се веома добро како је ко радио тако ће и завршити и памтити га.

  • Hej vucetice, vucetice , kako si smesan , pa ti bi stvarno dobio neku nagradu da bi se prikljucio nekom zabavnom drustvu. Pa vi ne znate ni za vase poreklo a kamoli za Shqiptar.
   Vi ste ruski cigani koji su vas preterivalji iz rusije do Karpatskih planina.Od tamo ste dosli sedmog veka bog ti dao pamet . Ti ces umereti sanjajuci da ce Kosovo biti okupirana kao sto je bio od vas. Nikad vise serbin nece vladati ni Kosovom ni sa SHQIPTAR. Svet vam se smeje i zali vas bogami, ali ako ga nastavljate gluposti vasih ponasanja.

 31. Eh moj dragi Milosave, kazes da ziveo si u Kosovo a nista nisi naucio pa naravno jer si doso da pljackas jer ste varvari. Stvarno zao mi je tebi I tvog “nebeskog naroda”.Mi znamo kos mo I sta smo ali ti I tvoj narod necete da prihvatiti realnost…znamo mmi dobro vase snove(Serpske akadamije) izlazak u Drac ali ti nikad necete da doziviti vi ste izgubili I Crno Goru…Preporuciji bi ti da citas knjigu Dimitrije Tucovica “Albanija I Srbija”.
  Sto se tice trovanja …to je bilo Crna Magija I to od srpske pravoslavne crkve…sto posto a ne teatar. A sto se tice NATO pogledaj malo stranice srpskapolitika.com I tu ces videti ko u Srbiji sta je…ko je prodao dupe.hahah za saku dolara…
  A sto se tice civilizacije imamo mi pesnika, naucnika, injzinjera, lekara, sportista itd.npr. Ferid Muradi iz Gostivar/Makedonija poreklom Albanac zivi u Americi, Nobelovac za medicine, posle Majka Tereza mozda I za nju nisu cuo?!!!!
  U Olimpijadi, Londonu 2012 imaces priliku da vidis zastava Kosova.Sto posto.
  Na kraju Kosovo pripada onima koji zive u njoj. Budi pozdravljen.Bubi

 32. siptari dragi pa zar niste shvatili koliko ste otrovani od NATO zlocinaca? Pa svaki treci stanovnik vam ima rak necega, ozraceni ste kao dalekovod i jos malo ce svetlite kao Las vegas.
  Mozda ste pobedili trenutno ali vam garantujem cim Ameri malo posustanu a to ce biti za par godina, eto nas nazad pa vi vidite sto vam je ciniti ;)

 33. HAHAHAH PONOVO TI VUCETICU EH PA TI SI STVARNO LEGENDA.PA DOBRO ONDA VUCETICU DA NE BIH ODUGOVLACIO SA TOBOM JER VIDIM DA NEMA SVRHE JER IONAKO NE MOGU TE OVDE SA PAR RECENICA NAUCITI TO STO NISU MOGLI NI TVOJI RODITELJI A NI POCEV OD UCITELJA PA DO PROFESORA>>.RECI TI NAMA STA SE SADA DESAVA AKO ZNAS A ZABORAVI PRVI ILI DRUGI SVETSKI RAT JER SU TO SVE VASE IZMISLJOTINE A TO TI ZNAS BOLJE OD MENE.A TI MILOSAVE MOZES RECI DA SI KRAO PO KOSOVU I TO SI LEPO I SAM PRIZNAO OD KADA SI BIO OVDE KOS NAS OD VREMENA OTROVANJA PA DO VREMENA KRADJE I SILOVANJA I UBISTVA NEDUZNOG NARODA.TO ZNAS TI O KOSOVU I NISTA VISE I NEMOJMO SE SADA LAGATI KRTKO—–JASNO=======NEMAS TI POJMA O NEZAVISNOJ DRZAVI KOSOVA.POZDRAV SA SEVERA MITROVICE

 34. I JOS NESTO VUCETICU MOLIM TE POSLUSAJ ME.AKO IMAS DECU A NADAM SE DA IH IMAS BUDI BAR TI COVEK I NAUCI SVOJE DETE PRAVOM I ISTINITOM ISTORIJOM–BAR TI.VREME JE DA DECI OBJASNITE KAKO I STA??/NEMOJTE VASE SNOVE I FANTAZIJE PRENOSITI I NA MLADJE GENERACIJE.RECITE IM DA STE BILI GOSTI NA KOSOVU POKUSALI STE DA OD NASE ZEMLJE NAPRAVITE NEKU VASU JUZNU SRBIJU I DA NISTE USPELI JER SE SILOM NE MOZE I DA STE SE VRATILI U BEOGRADSKOM PASALUKU.MOLIM TE UCINI TO.JER I JA UCIM MOJU DECU SAMO STA JE A NE LAZNIM STVARIMA.SA POSTOVANJEM JOS JEDNOM ALBANAC SA KOSOVA-MITROVICA

 35. Ђурађ син Јована Кастриота принца Епира, који је укључивао Мат, Крује, Мирдита и Дибер[2]. звани Александар Велики (турски Скендер Бег). Живео 6. мај 1405 — 17. јануар 1468. Имао је пријатеља Марина из Бара 1450, – 1512/1513 (Marino Barlezio). Сад је Шћипетарска Академија књижевности у Тирани “Марио Барлети” по првом шћипетарском писцу, који је писао животопис Шћипетарског јунака Скендер Бега – буди ме Бог с нами! Ово говори да су Шћипетари некад били Срби или да су нешто украли ааа?

 36. Za Maksa…zao mi je ali to prosto nije istina.Skenderbeg je bio katolik a ne pravoslavac…pa za vas je mozda i Vatikan pravoslav …e bas ste smesan narod. Hej Maks molim te potvrdi mi da li je istina da 3 miliona cigana zivi u Srbiji…ovo sam cuo mojim usima od Seselja.Ako je ovo tacno onda vi serbi ste samo 3 miliona…Budi pozdravljen.Bubi…

 37. Čiji su bili ratni komandanti: pok. Beli,pok.Giška i pok.Dugi? Čija je bila “Srpska garda”? Kako to da vojno krilo i ratne komandante čas posla likvidiraše a dotični gospodin monarho liberalno anarhističko marksističkog stava “specijalci” promašuju sa par metara? Malo čudno,zar ne? Ko je prizivao Srbiji novog Apisa,ko je tvrdio da je Cobe šarmantan čovek?(nakon batinjanja njega i Danice)Ko je reketirao po Beogradu u Bulevaru vlasnike tezgi i lokala koje su im kasnije srušili? Ko je reketirao po Beogradu od 1996.g. do 2000.g.? Nevini i bezazleni pisac? Ili mjegova supruga? Ko je rasturio SNO i osnovao SPO i zašto? Gde su pare poslate iz Čikaga i date dotičnom 1990.g.(oko 300.000 dolara)?

 38. Ne razumem dokle i zasto je Vuk Draskovic svima dezuran krivac uvek..i za sve! I ne razumem zasto bilo koji covek pa i Vuk, nema prava da promeni misljenje o bilo cemu..ili kome!Cemu takve i tolike reakcije na BILO STA sto Vuk kaze?! Pa ima i drugih politicara koji su radili ili govorili jedno a sada nesto sasvim drugo?! Pa uzmite malo na zub SPS!Ma ljudi, razmisljajte malo svojom glavom!! Probudite se! Vreme je!

  • sta je amerika amerika pa mi smo stalno tu sto ne ulazite vise da vratite kosovo. ma daj bre ne sanjajte vise mi smo do kraja ovog sveta i nigde ne idemo sa kosova cekamo kada cete doci daga vratite srbiji. samo vam treba i rusija.

 39. menjace on jos iskaza haha
  placenik ostaje placenik..pa kako nalogodavcu odgovara tako i on peva
  nekada je bio patriota…
  nekad i sad su razliciti pojmovi
  ako smo 500 godina cekali da oteramo turke
  cekacemo i za Kosovo
  …zna se sta je bilo sa turcima :)

 40. A kad je to poslednji put Vuk bio dosledan. Setimo se samo izjava o ruci koja nosi zeleni barjak kroz Sandžak, vrludanju i koalicijama sa svim mogućim opcijama samo da bi glocn uo neku kosku i mrvicu vlasti, a možda se tu radi i o nekim činjenicama koje mnogi ne žele da shvate…

 41. on je dosledan samo u jednom —- zavlaci nas vec vise decenija …. o boze kada se setim i ja sam nekada glasao za njega …na sledecim izborima dajem svima beli glas …

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>