Početna Članci Amnezija Timeline Politička karijera Branka Ružića

Politička karijera Branka Ružića

Izuzetno dinamičnu političku karijeru funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić započeo je 1996. godine, kada je postao član SPS, a marta 2000. je izabran za predsednika Mladih socijalista Srbije. Kasnije je član svih rukovodstava Socijalističke partije Srbije do danas. U ovom pregledu pratimo Ružićevu karijeru počev od 2001. godine.


Na koji način je Ružić plovio često uzburkanim političkom vodama Srbije, na koga se oslanjao i kako je uvek uspevao da izabere pobedničku stranu i postane jedan od nezaobilaznih činilaca naše političke stvarnosti predstavljeno je kroz Ružićeve izjave, intervjue i javne nastupe. 


Od odbrane Miloševića i napada na Haški tribunal, do podrške Paradi ponosa i održavanja stanja latentnog sukoba sa Aleksandrom Vučićem i njegovom SNS, posebno sa Zoranom Mihajlović i Aleksandrom Vulinom, čini se da je Ružić imao uspešnu taktiku kako da politički kapitalizuje sposobnost česte reviziije stavova. 

U ovom pregledu uspona Branka Ružića posebno se ističe epizoda o vojnom roku, koja dosta slikovito opisuje kakve sve privilegije sebi mogu da obezbede pripadnici naše političke elite.

Više o projektu Istinomer Amnezije možete pročitati ovde.

Naslovna fotografija: TV Fonet

[ISPRAVKA, 21.4.2017]: U podnaslovu je prethodno pisalo da karijeru Branka Ružića pratimo od 2001. godine, kada se nakon petooktobarskih promena priključio socijalistima i postao predsednik podmlatka ove političke organizacije, iako se SPS-u priključio 1996. godine, a predsednik Mladih socijalista Srbije postao u martu 2000.