Početna Članci Analize Blog Šatra Srbija

Šatra Srbija

Šta bi falilo, da je Vučić gospodin, umesto iz daleku Ameriku, to što im'o rekne rek'o na svadbi u Gašić crkvi, pod Gašić freskom, em jaka simbolika, jači aplauzi, em bi sve to bolje izgledalo na televiziji.


Ovo sa referendumom u Republici Srpskoj se baš zakuvalo. Kod nas od svakog komarca ispadne magarac, tako je to kad se kod druge strane traži zadnja namera, i naročito kad se zaboravi povod, a povod je Dan Republike Srpske. Sve se diglo, samo što nije rat, eto i prezident Nikolić, koji Vrhovni komandant, im'o komandantski veli da Srbija prati situaciju, te da neće dozvoliti da bude iznenađena... To što je ovim i svekolikim, naravno obostranim, trabunjanjem iznenađen svako sa imalo zdravog razuma, očito nije u nadležnosti vrhovnih komandanata.


*
Klinton, Vučić i Duraković u Njujorku / Foto: Screenshot N1


Sreća da imamo Vučić gospodina, koji je istorijski etalon za mir i pomirenje, tako da će sve to bude dobro. Gospodin Vučić očo u Ameriku, ali, ovde više nego prisutan. Tamo, u Ameriku, bio na Klinton panelu, razgovarao sa Milom Đukanovićem, održao predavanje na tamo institutu, sreo se sa predsednikom Mauricijusa, im'o govor u UN... Šta rek'o, šta je glavna poruka AV gospodina, Srbija će sve učiniti da sačuva mir.

            

Još rek'o, sa raznih mesta poručio, da je ponosan što je premijer zemlje koja ima najveći privredni rast u regionu, da ćemo i plate podići, da imamo stabilnu poziciju u svetu, da postoji problem nestabilnosti u regionu, da ga to brine, ali da ćemo sačuvati mir... I u UN bio na visini i ponosan što predstavlja svoj narod, naglasio da Srbija prvi put u istoriji ima suficit, da ćemo rasti sve više i više, da su nam za to potrebni mir i stabilnost, da imamo uvrede od suseda, koji govore da smo šaka jada, ali nećemo na to odgovarati, Srbija je faktor i stub stabilnosti na Balkanu, i biće to narednih 20, 30 godina... Znači, puške u soške.

            

Interesantno da gospodin Vučić lično, direktno i u snimku, ovaj put iz Ameriku, a i inače, javlja kako tamo briljira i dominira. Gde god bio to je Studio Vučić, pa se postavlja pitanje što se lomata po svetu, kad sve to može za manje para da radi u Srbiji, kojoj je i namenjeno dominiranje po razne amerike.

            

Plus i pride, da se nije otisnuo preko okeani, mog'o je ko čo'ek i lider da bude na svadbi sina bliskog mu saradnika gospodina Gašića. Gospodin Gašić u Kruševcu oženio sina, venčanje bilo u crkvi Gašić zadužbini, gde Gašić gospodin ima svoju fresku. Vele da prostor đe bila svadba totalno renoviran, venčanje obavio dole vladika, pev'o Šaban, bila bela šatra od 10.000 evri, bili ministri, gradonačelnici, razni naši direktori... 

            

Šta bi falilo, da je Vučić gospodin, umesto iz daleku Ameriku, to što im'o rekne, za istorijski rast i sidro stabilnosti, rek'o na svadbi u Gašić crkvi, pod Gašić freskom, em jaka simbolika, jači aplauzi, em bi sve to bolje izgledalo na televiziji.


*
Milo Đukanović i Aleksandar Vučić na marginama debate u UN / Foto: Fonet


No, biće prilike da se to ispravi, jer razvoj i rast su nezaustavljivi. Eto, dole, u Belu Palanku, gde ponovljeni lokalni izbori jerbo SNS u aprilskom izvlačenju nije bio u vlasti, Srpska napredna stranka dobila 76 posto glasova. U lokalnu skupštinu ušli još samo socijalisti. Bela Palanka jeste najnerazvijenija opština, ali bar ima istorijski rezultat, i kao takva ima da bude upisana u crvena slova.

            

Još da se javi da gospodin Mićan, koji vele šef na SNS botovi, pis'o gospodi kolegama: Kolege, imamo zadatak, dobijen od samog Predsednika stranke, da se maksimalno angažujemo na tviteru. Ne smemo dozvoliti da se vidi kolika je podrška Saši Jankoviću... Ako li je ovo neki, bezbeli, njuz, ništa zato, ne se omašilo, jerbo je naš rast veći i stabilniji od svake njuz vesti.


Autor je novinar nedeljnika "Vreme".