Atentat na Beka

Pokušaj ubistva jednog od najbogatijih Srba Milana Beka, koji se dogodio 14. decembra 2014. godine na kapiji njegove senjačke vile, tema je ovonedeljnog izdanja Istinomer Amnezije.

Od samog početka pokušaj ubistva Beka privukao je veliku pažnju javnosti, a doveo je i do smene čak dva načelnika beogradske policije. Veoma je zanimljivo da se ovim slučajem, pored premijera i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, u javnosti nije bavio niko od funkcionera SNS, izuzev ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

 
Ministar Stefanović više puta je ponavljao da su atentat organizovali amateri, da bi kasnije najavio smene u beogradskoj policiji, zato što nisu utvdili da li iza napada stoje amateri ili profesionalci.
 
Takođe, biće zanimljivo ispratiti i kako će se završtiti epizoda ove afere sa Majom Adrovac, koja je mesecima držana u pritvoru, da bi nakon, za naše uslove kratkog suđenja, bila oslobođena. Adrovac je najpre uhapšena kao izvršilac, da bi pred sudom bila optužena za saučešništvo u atentatu.
 
Tim Istinomer Amnezije namerno nije pratio spekulacije tabloidne štampe u slučaju Beko, ponajviše jer se zahvaljujući vremenskoj distanci ispostavilo da je u većini slučajeva bilo reči o (veoma lošoj) fikciji.
 
Više o projektu Istinomer Amnezije pogledajte ovde.