Ljudi koji gaje nokat na malom prstu

Kao što najavljeno, izbora će bude, ili neće bude, jer ovde se jedino zna da se ništa ne zna. Od svega izvesno da Vučić gospodina, kome dato da od njega sve zavisi, izbori, ti rezultati, ne interesuju, njega samo interesuje da radi svoj posao u interesu svih građana. I tačka!

I Vučić gospodin radi, njegov rad i rezultati se umnožavaju svemirskom progresijom. Eto i npr. u Vranju otvorio fabriku obuće, koja, vele, već duže vreme radi. Ne mari, kad se radi u interesu građana, a ne izbora i partije. Premijer, ka i obično, briljir’o: Kada budete šetali svetskim metropolama, videćete, u izlozima svojih ruku delo, i vašim radom ponosiće se svi, cela Srbija!

*
Premijer Aleksandar Vučić / Foto: Printscreen 

Naš Prvi gospodin se zahvalio radnicima na marljivosti, i poželeo im još mnogo fabrika. Sudeći po fotografiji sa lica mesta, na kojoj su svi izgledali kao da su izvedeni na streljanje, radnicima je jasno da će koliko sutra šetati po svetskim metropolama, i ushićeno u ilozima gledati svojih ruku delo. U to Vranje uslikani autobusi, dovežene pristalice najboljeg premijera, koje pred prevozna sredstva jedu zaslužene sendviče. Da nije sve ko na slici, objasnila ministarka, i partije potpredsednica, imena Zorana. Ona rekla da nema govora da to botovi, stranački aktivisti, jok, to se građani sami organizuju, i putuju zemljom Srbijom, u želji da podrže istorijske napore vlade i njenog Predsednika. Znači, i to je rešeno u interesu građana i daljeg progresa.

Samoorganizovani građani uspeli da nađu i Savinac, gde Premijer probio tunel na Koridoru 11. Uslikani radnici u tunelu, izgledali kao da su u tunelu. A onda se Vučić gospodin uslikao na našoj „Hepi“ televiziji. I to ne sa bilo kim, no sa elitom, koju su predstavljali Karleuša Jelena i Macura Nada. Obe bile na nivou, Premijer bio na svaki elita nivo. Ponovio da njega ne interesuju izbori i trice i kučine od izbornih rezultata, on će samo raditi svoj posao, i hepi dod’o da se uspeh vlade ne meri godinama na vlasti, već kilometrima izgrađenih autoputeva.
*
Emisija „Ćirilica“ / Foto: Printscreen

Javio se i gospodin Diplomislav Tomislav, rekavši da bi bilo sramota da mu se, vanrednim izborima, skraćuje predsednički mandat, jerbo on nije bolestan. Dod’o da datum Republičkih izbora  gotovo fiksiran, a to je 24. april. Ne znano šta Diplomislav ‘teo reče sa ovu master stilsku figuru, da nije bolestan, oli je hteo reći da je neko drugi bolestan.

No da se to ostavi stručnjacima na analizu, da se akcentira da naš poslanik Đukanović upozorio Vučić gospodara da ne može dobije izbore, jer protiv njega upregnuta cela mašinerija, koju čine strane agenture, tzv. nezavisni intelektualci, mediji i nevladine organizacije. Premijer odgovorio da mu to ne može pokvariti raspoloženje, i tako hepi otiš’o da debatuje sa elitnom Karleuša Jelenom, i isto tako elitnom Macura Nadom. 

Poradi i glede izbora naša Za Evropu ministarka Joksimović tvrde vere da izbori neće usporiti evropske integracije, dok je naš ministar Vulin, koji sad predsednik na Pokret socijalista, siguran u veoma dobar izborni rezultat na svim nivoima. I opozicija ko zapeta puška, Pajtić javlja da Demokratska stranka spremnija nego ikad. I ostali, a ima toga, ali, otom potom, spremni za nikad.

Nego, da se javi, odborniku SNS u Loznici, u njegov proizvodni pogon, isključena srtruja. EPS tvrdi da ukr’o struje za 6,7 miliona dinara. Gospodin Disić, šef odborničke grupe SNS u Smederevu, osuđen uslovno na osam meseci zatvora zbog falsifikovanja diplome. Gospodin Disić bio konobar, a sade zamenik direktora tamo javnog preduzeća, na diplomi mu piše Viša srukovna škola, negde ispalo slovo T. Sve ostalo original, kao i radno mesto zamenika direktora.

Neodgovorni mediji, i oni koji to hoće budu, javljaju da gospodin Bečić, naš potpredsednik na našu Skupštinu, gaji nokat na malom prstu. Kao to neka vest. Pravo reći, i jeste. Negovan nokat na malom prstu, je više od nokta na malom prstu. To je jedan od dokaza da je magistar Bečić, do juče kondukter, original magistar. A Vučić gospodin ne se bavi izborima, ostalim kučinama, on samo radi svoj posao! Da se i njemu proveri nokat na malom prstu.
Autor je novinar nedeljnika „Vreme“.