Zoran Antić

Zoran Antić

Detaljno:

Rođen je u 1973. godine u Vranju. U istom gradu završio je osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na katedri za međunarodne odnose i spoljnu politiku.

Član je Socijalističke partije Srbije od 1996. godine. Vršio je funkcije predsednika mladih socijalista Vranja, predsednika mladih socijalista Pčinjskog okruga i sekretara vranjanskog odbora SPS-a. Od juna 2011. je na položaju predsednika Gradskog odbora SPS Vranje. U tri mandata je bio član Glavnog odbora, a u dva mandata član Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS.

U periodu od 2000. do 2004. godine bio je član Izvršnog odbora Skupštine opštine Vranja zadužen za oblast sporta i omladine. Naredne četiri godine bio je član Opštinskog veća za resor socijalna pitanja, sport i omladinu, odnose sa verskim zajednicama, pitanja nacionalnih manjina, etničkih zajednica i sektor nevladinih organizacija.

Od 2008. do 2012. godine obavljao je funkciju zamenika predsednika Skupštine grada Vranja. Za gradonačelnika je izabran jula 2012. godine.

U leto 2011. godine zapaljen mu je automobil ispred zgrade u kojoj stanuje sa porodicom, a nešto kasnije i automobil njegovog oca. Oba slučaja su još uvek nerešena.

Krajem februara službenici Policijske uprave u Vranju podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju krivičnu prijavu protiv Antića zbog sumnje da je utajio porez. Prema nezvaničnim saznanjima, Antiću se stavlja na teret da je utajio porez rukovodeći Sportskim savezom grada od 2006. do 2010. godine, čime je oštetio državu za oko 100.000 evra.

Ima čin rezervnog oficira Vojske Srbije.

Oženjen je i otac dvoje dece.

Prvacima po 5.000 dinara

"Iz tekuće budžetske rezerve izdvojićemo 4.320.000 dinara za 864 prvaka na teritoriji grada Vranja. Odlučili smo se na ovaj korak jer smo svesni teške ekonomske situacije, kao i da su potrebna ne mala sredstva za opremanje najmlađih učenika, što je veliko opterećenje za porodice. Jednom rečju želeli smo da pomognemo roditeljima ".

detaljnije

Rekonstrukcija pozorišta od septembra

"Glavni projekat obnove i dogradnje pozorišta je završen, a obezbeđeno je oko 40 miliona dinara za završetak prve faze radova. Očekujemo da se završi revizija glavnog projekta i da Zavod za zaštitu spomenika iz Niša da saglasnost. Potrebno je obezbediti i građevinsku i lokacijsku dozvolu i radovi mogu da počnu u roku od mesec dana”.

detaljnije

Geoks počinje da se gradi u septembru

„Do početka septembra treba da bude završen premer zemljišta u Slobodnoj zoni Vranje, što je uslov da italijanska kompanija "Geoks" počne izgradnju fabrike. Za desetak dana će se znati ko će urediti zemljište što bi trebalo da se završi za mesec dana“.

detaljnije